Cum se pregătesc autorităţile Buzăului pentru valul cinci al pandemiei

Cum se pregătesc autorităţile Buzăului pentru valul cinci al pandemiei

Arhivă adevarul.ro

Valul patru al pandemiei bate în retragere, însă autorităţile Buzăului încep deja pregătiri pentru valul cinci, care ar putea afecta România după sărbători. Responsabilii din sănătate iau deja măsuri în privinţa pacienţilor care vor avea nevoie de oxigen, astfel încât Buzăul să nu mai treacă prin perioade critice.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit prefectului Daniel Ţiclea, în următoarele două luni va fi  mărit numărul de paturi ATI şi de prize de perete, care să asigure un debit de 15-20 litri de oxigen pentru pacienţii în stare gravă.

Spitalele din judeţ care îşi vor suplimenta paturile cu oxigen sunt cele din Nehoiu şi cel din Râmnicu Sărat, spitale care au devenit suport Covid-19 în perioada critică a valului patru.

De asemenea, se vor lua măsuri şi la Spitalul Judeţean Buzău, iar la Spitalul Gârlaşi vor fi realizate amenajări în curtea unitării medicale.

Autorităţile îi îndeamnă în continuare buzoienii să se vaccineze pentru a evita cazurile grave care se pot dezvolta în urma infecţiei cu Sars-CoV-2. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările