Creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri respiratorii în judeţul Buzău

Creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri respiratorii în judeţul Buzău

În doar o săptămână, 1300 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii, de opt ori mai mulţi faţă de anul trecut. Creşterea numărului de îmbolnăviri respiratorii în judeţul Buzău este cauzată de vremea capricioasă din ultima perioadă şi de revenirea copiilor în colectivităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Direcţia de Sănătate Publică a înregistrat 1305 infecţii respiratorii, faţă de anul trecut, când au fost diagnosticate doar 161 de îmbolnăviri. 

Pacienţii au prezentat forme uşoare de boală şi doar 38 au impus spitalizare. Totodată, au apărut şi primele cazuri de gripă, la nivel naţional. 

Virusul identificat până acum la bolnavii diagnosticaţi cu gripă este unul nou faţă de cel care a generat cele mai multe îmbolnăviri, anul trecut. 

Este vorba despre AH3N2, tulpină care se regăseşte în vaccinul tetravalent. Din păcate, vaccinul antigripal lipseşte din majoritatea farmaciilor, iar acolo unde au fost aduse primele doze, stocul s-a epuizat rapid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: