Consecinţele micşorării bugetului pe care se bazează în 2020 judeţul Buzău

Consecinţele micşorării bugetului pe care se bazează în 2020 judeţul Buzău

Arhivă

Judeţul Buzău va avea un buget mult mai sărac în acest an faţă de cel din 2019. Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Bugetul pe care se bazează conducerea Consiliului Judeţean în 2020 este cu 37 la sută mai mai mic decât cel de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă


Instituţia cea mai afectată de scăderea bugetului judeţului în acest an este Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

În ciuda unui buget mult diminuat faţă de anii precedenţi, investiţiile în infrastructură nu vor fi, totuşi, afectate.

În şedinţa de marţi, Consiliul Judeţean a repartizat, din fondul constituit la dispoziţia instituţiei, suma de 27,3 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locala. 

Cele mai mari sume, respectiv câte 1,3 milioane de lei, le-au primit municipiile Buzău şi Rm. Sărat. Fiecare comună a primit, în funcţie de numărul de locuitori, între 240.000 lei şi 320.000 lei. Oraşele Nehoiu şi Pogoanele au primit câte 400.000 lei, iar Pătârlagele 441.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: