Buzăul are buget de austeritate. Iată motivul invocat de autorităţile locale

Buzăul are buget de austeritate. Iată motivul invocat de autorităţile locale

Bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului Buzău stă sub semnul austerităţii şi în 2019. Cu un deficit de peste 8 milioane de euro, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstraţiilor locale, banii municipiului vor ajunge doar până în august, fără atragerea unor fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bugetul de venituri şi cheltuieli al orasului Buzău pentru anul 2019 a fost votat pe repede înainte, în doar câteva minute, de către Consiliul Local Municipal. 

Un singur consilier local şi-a exprimat îndoieli privind cheltuirea nejustificată a unor sume de bani.

Primarul Constantin Toma susţine că vinovată de lipsa banilor este fosta administraţie, tot PSD, care a efectuat împrumuturi uriaşe cu perioadă foarte mare de rambursare. 

Unii consilieri consideră însă că ar trebui să fie tras la răspundere chiar liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cel care a fost „mâna dreaptă” a fostului primar Boşcodeală.  

Potrivit proiectului de buget, în 2019, administraţia locală are la dipoziţie un buget general de venituri şi cheltuieli în sumă totală de 216,7 milioane lei. Peste 50 de milioane de lei sunt destinaţi capitolului “dezvoltare”. 

Potrivit autorităţilor locale, deficitul pentru acest an ar fi de peste 8 milioane de euro. Asta, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstraţiilor locale. 

Reprezentanţii Primăriei Buzău susţin însă că investiţiile propuse nu vor fi afectate, deoarece vor fi aduşi bani europeni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările