Bijuterii găsite într-un mormânt de peste 1.600 de ani, expuse la Muzeul Judeţean Buzău VIDEO

Bijuterii găsite într-un mormânt de peste 1.600 de ani, expuse la Muzeul Judeţean Buzău VIDEO

Sursa MJ Buzău

Muzeul Judeţean de Istorie Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare, de Ziua Culturii Naţionale. Pentru conducerea Muzeului, evenimentul a fost şi un bun prilej de a evidenţia cele mai importante realizări ale anului 2020, marcat de pandemie şi, inevitabil, unul cu un număr de vizitatori mult mai mic faţă de 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a promis că 2021 va fi un an în care Muzeul Judeţean va beneficia de o mai bună finanţare decât în anii trecuţi. 
 
Readucerea în prim plan a taberei de sculptură de la Măgura este un demers care va beneficia de finanţare cu bani de la autorităţile judeţene. 
 
Tot vineri, Muzeul Judeţean Buzău a vernisat o expoziţie de arheologie cu diferite obiecte descoperite în 2019 în siturile din judeţ. 
 
Principala atracţie este un stand în care sunt prezentate mai multe bijuterii găsite într-un mormânt vechi de peste 1.600 de ani.
 
În cadrul evenimentului de astăzi au fost prezentate şi câteva volume de lucrări ştiinţifice editate de Muzeul Judeţean Buzău, în 2020, unele cu vizibilitate internaţională. 
 
De asemenea, a fost lansată şi oferta culturală, educativă şi ştiinţifică a muzeului pentru anul 2021. Evenimentele de astăzi, organizate de Muzeul Judeţean Buzău, au respectat toate măsurile sanitare impuse de autorităţi.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările