Autorităţile vor înfiinţarea a două staţii de pompieri şi SMURD la periferia oraşului

Autorităţile vor înfiinţarea a două staţii de pompieri şi SMURD la periferia oraşului

Două puncte de intervenţie ale pompierilor ar putea apărea, în următorii ani, la două dintre ieşirile din Buzău. Ideea aparţine edilului municipiului Buzău, Constantin Toma, care consideră că din cauza traficului intens din centrul oraşului, acolo unde îşi are sediul ISU Buzău, deplasarea autospecialelor către incendii se face anevoios şi se pierd minute bune.

Ştiri pe aceeaşi temă


*Primarul invocă şi deranjul fonic făcut de girofarurile maşinilor de pompieri atunci când se deplasează la intervenţii, situaţie acuzată de către cetăţenii care locuiesc sau lucrează în centru, aşa cum este şi cazul edilului.  

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, propune Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta infiintarea  puncte de intervenţie ale pompierilor la ieşirile din Buzău spre Brăila şi Focşani. Principalul motiv ar fi acela că pompierii ar putea ajunge mai uşor la intervenţii, fără a mai traversa arterele rutiere tot mai sufocate ale municipiului.

Primarul considera ca odata cu mutarea punctelor de intervenţie la ieşirile din oraş maşinile de pompieri nu i-ar ar mai deranja fonic pe buzoienii care locuiesc sau lucrează în centrul oraşului, aşa cum este şi cazul edilului.

Edilul Buzăului a anunţat că Primăria ar fi dispusă să pună la dizpoziţie ISU Buzău terenurile dar şi să cofinanţeze construirea noilor puncte de lucru.

În Buzău, pe lângă Detaşamentele de pompieri din municipiile Buzău şi Rm. Sărat, mai funcţionează alte trei pncte de lucru, la Pătârlagele, Pietroasele şi Beceni, toate trei în zona de munte a judeţului Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările