Încă un buzoian este declarat vindecat de Covid-19. Situaţia epidemiologică din 4 aprilie

Încă un buzoian este declarat vindecat de Covid-19. Situaţia epidemiologică din 4 aprilie

Peste 4.600 de persoane se află în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu în judeţul Buzău. De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.100 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sâmbătă, 4 aprilie, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel: 
419 de persoane se află în carantină;
3.243 de persoane sunt izolate la domiciliu; 
număr de cazuri confirmate, la nivelul judeţului Buzău: 12;
număr de persoane vindecate: 6.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 162 de poliţişti, peste 60 de jandarmi, 162 de poliţişti locali şi 56 de militari din cadrul MApN. 

Peste 60 de jandarmi buzoieni şi ploieşteni au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat judeţul Buzău, precum şi cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel judeţean. Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu şi a prevederilor ordonanţelor militare au continuat atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale Ministerului Apărării Naţionale. 

Jandarmii au aplicat un număr de 10 sancţiuni (5 avertismente scrise şi 5 amenzi, în valoare totală de 10.000 lei). Sâmbătă s-au încheiat activităţile de predare de la IJJ Buzău către Divizia 2 ”Infanterie Getica” a responsabilităţii misiunii de pază şi protecţie a unor obiective stabilite în municipiul Buzău. 

Astfel, misiunea de pază şi protecţie a fost preluată de către militari pentru ca efectivele de jandarmi care asigurau iniţial această misiune sa fie planificate în misiunile de ordine publică, de patrulare şi intervenţie.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu poliţiştii locali, au continuat activităţile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2122 de persoane. 

Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 22.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 şi din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 175.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: