Un urs a dat iama în gelateria de la Lacul din Noua. A mâncat un frigider de îngheţată

Un
urs a dat iama în gelateria de la Lacul din Noua. A mâncat un frigider
de îngheţată

Urşii s-au mutat din Răcădău la Lacul de la Noua

Ursul a coborât din pădure noaptea şi a căutat mai întâi ân coşurile de gunoi. Cum nu a găsit nimic a dat iama la îmgheţată şi nu s-a lăsat până când nu a golit tot frigiderul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se pare că ursul a coborât din pădure puţin după ora 22.00. A luat la rând toate coşurile de gunoi din zona grătarelor, dar nu a găsit nimic doarece aceastea fuseseră golite. A mers apoi la gelateria de lângă lac, a spart uşa şi a atras afară frigiderul de înghetaţă. Paznicul de noapte a auzit zgomote şi a reuşit să alunge ursul cu petarde. A făcut ordine şi s-a întors la postul său. Moş Martin însă nu a renunţat şi a revenit să termine îngheţata. „La miezul nopţii au văzut două maşini oprite şi mai mulţi tineri care se uitau la ei. Le-am zis să aibă grijă, că animalul are 300-400 de kilograme, e periculos. Mi l-au arătat din nou. L-am alungat şi nu a mai venit. Dar am observat că terminase toată îngheţata la a doua vizită, probabil nu se săturase“, a spus pentru bzb.ro paznicul de noapte Vică Vrânceanu.  Paznicul este obişnuit cu urşii şi spune că l-au vizitat până acum de 20 de ori. Nu sunt agresivi, dar fac dezordine în căutare de hrană.

România este ţara cu cei mai mulţi urşi bruni din Europa, în jur de 6000. La Braşov urşii şi-au făcut un obicei să coboare printre oameni, mai ales în cartierul Răcădău aflat la marginea pădurii. Au fost perioade în care noapte de noapte veneau la tomberoane şi de aici a plecat şi denumirea de Urşii Gunoieri.

Ursul este cunoscut ca un animal pofticios care mănâncă aproape orice. În pădure se hrăneşte cu jir, ghinde, castane, fructe de pădure, dar şi insecte melci, peşte sau păsări. Îi plac mult şi dulciurile, lucru demonstrat deja. Vânătorii le duc de multe ori dulciuri urşilor în pădure, iar acestea reprezentă un adevărat festin. În România au fost şi mulţi urşi ţinuţi în captivitate care au fost hrăniţi ca oamenii. Aşa s-a aflat că ursului îi place foarte mult berea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: