Cum vor să rezolve edilii problema apei de ploaie care inundă intersecţia de la Stadionul Tineretului

Cum vor să rezolve edilii problema apei de ploaie care inundă intersecţia de la Stadionul Tineretului

La fiecare ploaie mai serioasă intersecţia de la stadion ajunge sub ape FOTO Andrei Paul

Problema apei pluviale care bloca intersecţia din zona stadionului Tineretului va fi, se pare, rezolvată. Reprezentanţii Municipalităţii, Companiei Apa şi Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) au avut ieri o întâlnire în urma căreia s-a stabilit începrea lucrărilor de decolmatare a canalului Timiş, care pare fi cauza inundaţiilor din intersecţie în zilele cu ploi torenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În cadrul întâlnirii, am stabilit împreună ca SGA, care administrează canalul, să înceapă, cel mai târziu săptămâna viitoare, să ridice dalele de beton de pe canalul Timiş şi, etapizat, să realiyeye decolmatarea canalului, astfel încât să nu mai avem probleme în zona stadionului Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Reamintim că în conformitate cu planul de acţiune solicitat de municipalitate şi prezentat de către Compania Apa, soluţia pe termen scurt pentru ca apa de ploaie să fie captată mai bine în această zonă este tocmai decolmatarea canalului Timiş pe porţiunea care porneşte de pe strada Borzeşti şi ajunge în Ghimbăşel. Pe traseul canalizării pluvialeexistă două deversoare care în cazul în care se atinge nivelul de prea-plin preiau şuvoaiele şi le direcţionează în canalul Timiş. În cazul în care soluţia nu se va dovedi eficientă, întreg sistemul de canalizare din zona stadionului Tineretului va trebui redimensionat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările