Contractul de 45 de milioane de euro pentru curăţenia şi deszăpezirea Braşovului, blocat de o nouă contestaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată, aceste servicii sunt prestate în oraş pe baza unor contracte semnate în 2005, care au tot fost prelungite. Foto: Arhivă
Deocamdată, aceste servicii sunt prestate în oraş pe baza unor contracte semnate în 2005, care au tot fost prelungite. Foto: Arhivă

Lansată încă din primăvară, licitaţia pentru atribuirea serviciilor de salubrizare a domeniului public şi deszăpezire este din nou blocată de o contestaţie.

Procedura a mai fost blocată timp de cinci luni până în august, tot din cauza contestaţiilor. Dacă atunci a fost contestat caietul de sarcini, iar ca urmare a decizie Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor unele prevederi considerate abuzive au fost modificate, de această dată, unul dintre cei trei ofertanţi participanţi la procedură s-a adresat CNSC, după ce a fost descalificat în urma evaluării tehnice a documentaţiei depuse.

Valoarea minimă a contractului: 11,5 milioane de euro

Iniţial, 10 firme s-au arătat interesate de acest acord-cadru care ar urma să fie semnat pe o perioadă de 4 ani. Valoarea totală a acestui contract este estimată între 52,41 milioane de lei cu TVA (11,5 milioane de euro) şi 209,66 milioane de lei cu TVA (45 de milioane de euro).

Obiectul acestei proceduri este de a încheia un acord-cadru, pentru o perioadă de 4 ani, pentru asigurarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire, respectiv: servicii de măturat, spălat, stropit, întreţinere a căilor publice şi cosit, greblat şi întreţinerea curăţeniei în zonele verzi, precum şi combaterea înzăpezirii, combaterea poleiului, activităţi de deszăpezire, de îndepărtare a zăpezii, de prevenire a înzăpezirii şi de prevenire a producerii poleiului. 

Acordul-cadru se va încheia cu maxim 4 operatori economici. De asemenea, oraşul a fost împărţit în două zone pentru creşterea eficienţa asigurării acestor servicii, chiar dacă preluarea deşeurilor de la populaţie se va face pe întreg oraşul de către un singur operator, în acest sens urmând să fie semnat un acord cadru pe 8 ani.

Citeşte şi:

Cum vrea Primăria să îi convingă pe braşoveni să recicleze. Camere video la platformele de gunoi şi pubele separate

Peste 2 milioane de tone de gunoaie, în depozitul ecologic al Braşovului. Autorităţile de Mediu analizează proiectul de închidere parţială

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite