Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate, fără bani de salarii în decembrie

Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate, fără bani de salarii în decembrie

FOTO Arhivă

Consiliul Judeţean Braşov se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea fondului de salarii pentru luna decembrie. Este vorba nu doar despre salariaţii din Consiliul Judeţean, ci şi de cei din cele 29 de instituţii care se află în subordinea administraţiei judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

La rectificarea bugetară din august, Consiliul Judeţean Braşov a cerut Guvernului 55 de milioane de lei, dar i-au fost aprobate doar 15 milioane de lei, dintre care doar 1,7 milioane de lei au revenit bugetului propriu al administraţiei judeţene.
Anuţul a fost făcut, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Consiliului Judeţean, Adrian Gabor. Pentru a se rezolva situaţia, este necesară o rectificare bugetară, din cuază că plafonul salarial aprobat la începutul anului a fost depăşit, după ce s-au operat unele majorări salariale, cum este cazul medicilor, care de la 1 octombrie trebuie să primească mai mult cu 25%.
„Pentru a putea achita drepturile salariale până în luna decembrie, inclusiv, am avea nevoie de un plafon de 14,88 milioane de lei. Noi am putea acoperi jumătate din sumă, iar pentru plata personalului medical, care a beneficiat de o creştere a salariilor cu 25%, fondurile vor fi alocate de Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov. Totuşi, nu ni se măreşte plafonul şi deci nu putem plăti salariile în luna decembrie. Facem adrese în acest sens către ministere şi Direcţia Generală a Finanţelor Braşov, iar conducerea Consiliului Judeţean va merge la Bucureşti, pentru a discuta această problemă. De asemenea, facem apel la parlamentarii braşoveni pentru a face demersuri ca să ni se aprobe fondurile necesare”, a declarat Gabor.
Pentru acoperirea majorării cu 25% a salariilor din domeniul sanitar este nevoie de o suplimentare de fonduri de 5,5 milioane de lei. Alte 2,5 milioane de lei sun necesare pentru pentru plata drepturilor salariale câştigate de angajaţi în instanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările