Povestea îngeraşului David. La doar un an şi cinci luni are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a auzi. Totul depinde de 25.000 de euro

Povestea îngeraşului David. La doar un an şi cinci luni are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a auzi. Totul depinde de 25.000 de euro

David are un an şi cinci luni, şi mare nevoie de ajutorul oamenilor FOTO: arhiva personală Elena Grama

David-Andrei s-a născut în 2014 la Brăila, la 28 de săptămâni, dintr-o sarcină gemelară. Frăţiorul lui nu a supravieţuit la naştere, iar David, care a cântărit 1.400 grame, s-a agăţat de viaţă. A luptat să trăiască, a stat la incubator, iar totul indica că se va dezvolta normal. Din păcate, recent, David a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzorială profundă. Practic, nu aude deloc. Dezvoltarea lui normală şi vorbirea depind de 25.000 euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Năzdrăvan ca orice copil de vârsta lui, David se bucură de orice clipă a vieţii chiar dacă nu aude nici un sunet. S-a dezvoltat în burtica mamei alături de un frăţior însă la naştere (sarcină de 28 de săptămâni), frăţiorul nu a supravieţuit iar David s-a încăpăţânat să trăiască. Au urmat zile şi luni grele pentru părinţi. Bebeluşul lor stătea la incubator iar pentru că nu erau siguri ca va trăi, David Andrei a fost botezat la trei zile de la naştere.

David a continuat să se dezvolte normal, iar după două luni a ieşit din maternitate. Medicii însă i-au avertizat pe părinţi în privinţa complicaţiilor pe care bebeluşul lor le poate prezenta mai târziu, printre care şi deficienţe de auz. Ca orice părinte, Elena, mama lui David, plină de optimism, spera că nimic nu se va întâmpla şi că totul va decurge normal.

Foto: arhiva personală Elena Grama

“Ca orice părinte, trecând prin atâtea greutăţi, am sperat că nu ne va ma atinge nici o problemă şi că totul va fi bine. L-am tot testat, la zgomote mari, iar în timp ne-am dat seama că trebuie să mergem cu el la medic. Am mers la un spital din Bucureşti, iar medicii de acolo au pus diagnosticul: hipoacuzie neurosenzorială profundă la vârsta de un an şi trei luni. Asta înseamnă că nu aude deloc” a povestit Elena Grama, mama lui David.

Foto: arhiva personală Elena Grama

Din fericire, David are şanse foarte mari să-şi capete auzul, însă numai cu ajutorul unor implanturi la ambele urechi. Părintii lui David-Andrei s-au înscris, la sfârşitul lunii noiembrie 2015, pe lista de aşteptare pentru implantare cohleară pentru o singură ureche prin Programul Naţional, intervenţie decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, fiind pe locul 51 la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, dar această programare ar putea să dureze şi 2-3 ani. CNAS a lăsat la latitudinea medicilor să stabilească dacă decontarea se va face pentru o singură ureche sau pentru ambele, iar medicii care l-au examinat pe David au ales varianta implantului pentru o singură ureche.

Foto: arhiva personală Elena Grama

“Medicii au decis că pot să-i implanteze lui David un singur dispozitiv asta şi pentru că la nivel naţional Casa de Asigurări decontează pentru în jur de 150 de implanturi, lăsând probabil şansa şi altor persoane cu aceleaşi probleme să audă cu o singură ureche. Însă ca David să aibă şi şanse mari de recuperare a vorbirii e nevoie de două implanturi, la ambele urechi” a mai explicat Elena Grama, mama lui David.

Copilul are nevoie şi de al doilea implant cohlear pentru a se dezvolta normal ca orice copil, dar costul unui implant ajunge la 25.000 € cu mult peste posibilităţile familiei. Părinţii au fost nevoiţi să apeleze la o campanie de strângere de fonduri, aceasta fiind singura soluţie. Pentru ca implantarea să se facă cu succes este de preferat ca operaţia să aibă loc până la vârsta de 2 ani, timpul nefiind un aliat pentru David Andrei, care în curand va împlini un an şi cinci luni.

Foto: arhiva personală Elena Grama

“Ca orice părinţi, ne dorim ca David-Andrei să poată auzi şi vorbi. Acest lucru nu poate fi posibil decât cu sprijin financiar, care să ne ajute să-i putem dărui şansa de a deveni un copil normal. Orice donaţie este un pas spre o viaţă normală” spune cu lacrimi în ochi Elena Grama.

De când i-a fost diagnosticat copilul, Elena a ales să renunţe la concediul postnatal, să-şi lase copilul în grija mamei ei, şi să se întoarcă la serviciu. Împreună cu soţul ei, face tot ce îi stă în putinţă să strângă banii în timp util. Soţii Grama, au decis să îşi scoată şi apartamentul de o cameră în vânzare, aflat într-un cartier mărginaş al Brăilei, apartament pe care l-au achiziţionat cu împrumut de la bancă. Cu toate acestea, valoarea locuinţei lor este cu mult mai mică decât suma pe care cei doi trebuie să o strângă pentru însănătoşirea lui David.

Foto: arhiva personală Elena Grama

Mama lui David Andrei a deschis un cont pentru donaţii în lei: RO80 RZBR 0000 0600 1682 4961 - LEI, titular de cont fiind Elena Grama, sperând că vor fi oameni care vor dori să îl ajute pe David. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările