La Brăila, s-a triplat numărul firmelor falimentare în 2015, faţă de anul precedent

La Brăila, s-a triplat numărul firmelor falimentare în 2015, faţă de anul precedent

FOTO KeysFin

Numărul companiilor brăilene care au iniţiat procedura de faliment s-a triplat în 2015, faţă de anul precedent. Situaţia reiese dintr-un studiu de piaţă înticomit de compania de servicii financiare KeysFin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, în 2015 s-au înregistrat nu mai puţin de 127 de cazuri, faţă de 43 de firme intrate în faliment cu un an înainte. Cazul Brăilei a fost reliefat separat în studiul respectiv, la capitolul "judeţe în care numărul procedurilor de faliment a crescut spectaculos".

"În Arad avem înregistrate 124 de falimente faţă de 75 în 2014, în Brăila sunt 127 faţă de numai 43 cu un an înainte, iar în Cluj avem un număr dublu de proceduri de faliment (216)", precizează analiştii KeysFin.

Cele 127 de firme falimentare reprezintă o pondere de 2% din totalul firmelor din judeţul Brăila. Pe regiunea de Sud Est, Vrancea are aceea[i pondere ca Brăila, de 2%, în timp ce în Galaţi, Buzău şi Tulcea, doar 1% dintre firmele înregistrate au intrat în faliment. Procentul cel mai mare din regiunea noastră se regăseşte la Constanţa, 4%, însă acolo funcţionează în prezent mult mai multe firme decât la Brăila.


Acelaşi studiu arată că la nivel naţional, cele mai multe societăţi comerciale aflate în procedură de faliment erau în sectorul construcţiilor (9%), urmate de cele din comerţul cu alimente, băuturi şi tutun (5%) şi transporturi (4%).

Citiţi şi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările