Judeţul Brăila a depăşit pragul de 500 de infectări cu noul coronavirus. Prefectul anunţă ce riscă cei care nu respectă carantina

Judeţul Brăila a
depăşit pragul de 500 de infectări cu noul coronavirus. Prefectul anunţă ce
riscă cei care nu respectă carantina

Prefectul Cătălin Boboc Foto: Facebook/pagina personală

45 de noi cazuri de infectare au fost înregistrate în judeţul Brăila în ultimele 24 de ore. S-a ajuns astfel  la 501 de persoane confirmate şi 17 decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Brăila a înregistrat 45 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, 501 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, 18 fiind persoane transferate din alte judeţe şi care sunt tratate la unităţile medicale din Brăila.

17 persoane au decedat, 11 fiind diagnosticate la Brăila, iar restul la Galaţi, Tulcea şi Ialomiţa. În aceste condiţii, prefectul judeţului Brăila anunţă măsurile pe care trebuie să le respecte persoanele suspecte de infectare cu coronavirus şi ce riscă dacă nu se vor conforma.

”Încep controalele la domiciliu pentru verificarea respectării măsurii carantinării! Începând de astăzi, 23.07.2020, persoanele care trebuie să respecte măsura carantinării, pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a efectuării anchetelor epidemiologice, vor fi verificate la domiciliu de către autorităţi. Dacă pe durata celor 14 zile, persoana aflată în carantină consideră că are nevoie de asistenţă medicală, poate contacta fie medicul de familie, fie poate apela direct serviciul de urgenţă 112. În situaţia constatării nerespectării acestei măsuri, persoana depistată va fi sancţionată după cum urmează: amendă de la 500 de lei la 2.500 de lei conform Legii 55/2020, conducerea într-un centru de carantină special desemnat de către autorităţi pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării, urmând ca la finalul acestei perioade, persoana în cauză să achite şi contravaloarea cazării”, a scris Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila, pe pagina personală de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările