Infractorul care jefuia femei pentru bani de păcănele. Cum a încercat să violeze o fată după ce se oferise s-o conducă acasă

Infractorul care jefuia femei pentru
bani de păcănele. Cum a încercat să violeze o fată după ce se oferise s-o
conducă acasă

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 32 de ani, împătimit al jocurilor de noroc, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce anchetatorii au stabilit că acesta este responsabil de tâlhărirea unei bătrâne de 77 de ani. Plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei, individul a încercat să violeze o fată de 16 ani.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 10 februarie, pe Ivan Giorgian, un bărbat de 32 de ani, la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată. Individul este un cunoscut al poliţiştilor, având la activ un lung şir de infracţiuni comise cu violenţă.

Ultima tâlhărie pentru care a fost condamnat a fost comisă pe 10 martie 2019, când o bătrână de 77 de ani a fost atacată în propria locuinţă. Individul a ameninţat-o cu bătaia şi a împins-o ca să-i dea banii, iar la un moment dat bătrâna şi-a pierdut echilibrul şi s-a prăbuşit peste o fereastră, dar a scăpat miraculos fără să fie rănită grav.

Giorgian i-a furat victimei un telefon şi 500 de lei, bani pe care bătrâna îi ascunsese sub plapuma din camera unde dormea. Anchetatorii l-au identificat pe agresor după ce au găsit amprentele individului pe contor şi tabloul electric, dar şi pe ivărul uşii de acces în locuinţă. 

Ivan Giorgian primise 10 ani de închisoare pentru o altă tâlhărie, comisă tot asupra unei bătrâne fără apărare. Bărbatul o cunoştea bine pe femeie, victima fiind din Făurei, unde domicilia şi infractorul. Bărbatul a aşteptat-o pe bătrână să iasă din casă şi a început să o ameninţe că ”îi pune cuţitul la gât” ca să îi dea banii.

În final, după ce a scotocit prin toată casa, Giorgian a plecat cu 450 de lei şi un telefon mobil. Poliţiştii l-au găsit la scurt timp după ce cheltuise banii pe băutură şi jocuri electronice.

În timp ce se afla sub control judiciar pentru prima tâlhărie, individul a continuat activitatea infracţională. În seara zilei de 19 august 2019, bărbatul aflat sub influenţa alcoolului a încercat să violeze o adolescentă de 16 ani pe calea ferată, în zona staţiei de triaj din Făurei, după ce se oferise să o conducă acasă.

”Bărbatul de 32 de ani a încercat să întreţină raporturi sexuale cu o adolescentă de 16 ani în apropierea staţiei de triaj din Făurei. Minora participase la o petrecere la locuinţa concubinei celui care a agresat-o, iar bărbatul o conducea acasă”, ne-a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Adolescenta a reuşit cumva să scape din mâinile agresorului şi a anunţat Poliţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: