Doi gălăţeni riscă să ajungă la închisoare pentru un furt de tot râsul. Unul dintre aceştia s-a ales şi cu o amendă de 10.000 de lei

Doi gălăţeni riscă să
ajungă la închisoare pentru un furt de tot râsul. Unul dintre aceştia s-a ales
şi cu o amendă de 10.000 de lei

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat şi o femeie, ambii din judeţul Galaţi, sunt cercetaţi pentru furt după ce i-au vândut un sac de cartofi unui tânăr de 24 de ani, iar când a trebuit să îi restituie restul, s-au făcut nevăzuţi. Întreaga cantitate de legume pe care o deţineau a fost confiscată.

Marţi, 5 mai, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila i-au identificat, pe raza localităţii Scorţaru Vechi, pe un bărbat şi o femeie, ambii din judeţul  Galaţi, în timp ce comercializau legume fără a deţine documente de provenienţă. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că cele două persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunii de furt.

”La data de 07.04.2020, cei doi gălăţeni ar fi oferit spre vânzare un sac cu cartofi, unui tânăr de 24 de ani, din satul Scorţaru Vechi, iar în momentul în care li s-a înmânat banii pentru plata legumelor, aceştia au plecat fără a restitui restul tânărului, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Întrucât, bărbatul nu deţinea documente de provenienţă a legumelor, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar întreaga cantitate de legume a fost ridicată în vederea confiscării şi predată pe bază de proces-verbal unei societăţi comerciale în vederea valorificării.

Totodată, femeia nu a putut prezenta declaraţia pe propria răspundere în care să-şi justifice deplasarea în afara locuinţei, aceasta fiind sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.M. nr.3/2020.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: