Drama fetiţei care n-a cunoscut bucuria de când a venit pe lume. Suferinţele prin care Anastasia trece în fiecare minut

Drama fetiţei care n-a cunoscut bucuria de când a venit pe lume. Suferinţele prin care Anastasia trece în fiecare minut

Anastasia si mama sa

Anastasia este o fetiţă care, de când a venit pe lume, a avut parte numai de chinuri. Suferă de paralizie cerebrală dischinetică, tulburări în dezvoltare, cataractă congenitală şi alte câteva probleme cărora copila, în vârstă de un an şi jumătate, trebuie să le facă faţă în fiecare zi. Părinţii n-au puterea financiară de a susţine această luptă.

Anastasia Ivan a primit încă de la naştere diagnostice greu de pronunţat, dar şi mai greu de suportat de către organismul ei fragil. Paralizie cerebrală dischinetică, tulburări în dezvoltare specifice mixte, modificări imagistice crebrale – encefalomacie multichistică fronto-parietală dreaptă şi stângă, angiomatozsă leptomeningeală aspect irm cerebral, cataractă congenitală sunt doar o parte dintre termeniimedicali atârnă greu de trupul mărunt al Anastasiei, o copilă care a venit pe lume ca o luptătoare şi care-şi duce bătălia pentru viaţă cu fiecare respiraţie.

„Doi ochi care nu au cunoscut până acum micile bucurii ale vieţii, un trup fraged, care se agaţă de fiecare respiraţie – aceasta este, pe scurt, povestea Anastasiei. Nu a cunoscut nici măcar o clipă de bucurie de când a venit pe lume. Cu toate acestea, i-a învăţat pe cei dragi să creadă mai mult ca niciodată, să spere şi să se susţină reciproc, i-a învăţat bunătatea. Alături de părinţi, putem sta noi toţi, putem învăţa să dăruim un gram de bunătate, un gram de speranţă”, spune Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei "Salvează o inimă",  ONG-ul înfiinţat în 2012, care a reuşit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformaţii grave. 

Suferinţele prin care Anastasia şi părinţii ei trec sunt cumplite, pentru că fetiţa mănâncă doar mîncare pasată, pe care o înghite cu mari eforturi, nu poate să stea în şezut, nu poate să îşi ţină capul, iar convulsiile nu îi permit dezvoltarea normală.

„Diagnosticele sunt grele, suferinţa părinţilor este incomensurabilă, iar chinurile prin care o mânuţă de om trece în fiecare zi nu pot fi descrise în cuvinte. Procedurile sunt complicate şi numeroase, iar tot ceea ce putem face noi este să fim umani, să dăm bobul nostru de speranţă în povestea Anastasiei, să credem într-un final fericit şi să ne facem părticica noastră”, se arată în mesajul pentru sprijinirea Anastasiei.
  Drama fetiţei care nu a cunoscut nici măcar o clipă de bucurie de când a venit pe lume. Suferinţele prin care Anastasia şi părinţii ei trec în fiecare minut

Denumire entitate:  Asociaţia “SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoşani
Este important să specificaţi numele de familie al copilului pentru care faceţi donaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: