Ce gust are carnea de om. Mărturiile cutremurătoare ale canibalilor: „O aromă care nu se compară cu nimic altceva“

Ce gust are carnea de om. Mărturiile cutremurătoare ale canibalilor: „O aromă care nu se compară cu nimic altceva“

Populaţie care practică canibalismul FOTO wikipedia.org

Mărturiile canibalilor, dar şi explicaţiile specialiştilor arată că gustul cărnii de om este asemănător cu cel al viţelului şi al porcului. În orice caz, toate mărturiile arată că este o carne cu un gust rafinat şi deosebit, greu de definit cu precizie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce gust are carnea de om? Este de cele mai multe ori o întrebare urmată imediat de dorinţa uitării şi mai ales de o grimasă ce indică dezgustul. De altfel, în societatea modernă, problema calităţilor organoleptice ale cărnii umane este subiect tabu. Mai mult decât atât, orice tentativă de consum poate fi pedepsită aspru conform legilor în vigoare. 

Acum câteva mii de ani, multe societăţi, considerate astăzi primitive, puteau răspunde fără probleme la această întrebare care provoacă astăzi cel mai profund dezgust. Canibalismul ritualic este atestat încă din Paleolitic. La fel şi cel izvorât din necesităţi fiziologice, în perioade de foamete cumplită. 

De altfel, canibalismul ritualic a fost atestat până în Evul Mediu la populaţiile Americii Centrale, sudice şi chiar nordice. Iar în anumite zone din Africa sau Pacific, canibalismul ritualic, care presupunea devorarea defunctului sau a adversarului, a fost atestat inclusiv în epoca recentă, ultimele cazuri de canibalism ritualic fiind înregistrate după cel de-Al Doilea Război Mondial în Papua Noua Guinee. Ultimii urmaşi ai canibalilor dar şi canibalii patologigi, inclusiv criminali în serie din sânul lumii civilizate au explicat public ce gust are carnea umană.

”Carnea de om este mai delicioasă decât cea de porc sau peşte”

Mai mulţi canibali care au ucis persoane pentru a le devora, de obicei au mărturisit autorităţilor că gustul cărnii de om este deosebit. Iată de exemplu ce mărturisea irlandezul Alexander Pearce, chiar înainte de a fi spânzurat pentru crimă şi canibalism în 1824 în localitatea tasmaniamă Hobart. ”Carnea de om este delicioasă, are un gust mult mai bun decât peştele sau carnea de porc”, a declarat acesta după ce a ucis şi a mâncat în Tasmania mai mulţi deţinuţi alături de care evadase.

O descriere mai completă asupra gustului cărnii de om o oferă canibalul german Armin Meiwes, cel care a dat un anunţ pe internet prin care căuta o persoană care să se lase măcelărită şi ucisă. 

A găsit un bărbat de 41 de ani care îşi dorea să fie consumat. Au urmat scene atroce, iar o perioadă de timp, Meiwes a mâncat din partenerul ucis. În prima sa apariţie televizată în 2007 la postul german RTL, Meiwes mărturisea ”Carnea are gust asemănător porcului, poate puţin mai amăruie, tare. Are un gust destul de bun”, mărturisea acesta. Un alt canibal, japonezul Issei Sagawa mărturisea după ce a ucis şi mâncat în Paris pe olandeza Renée Hartevelt. ”S-a topit în gură precum carnea crudă de ton într-un restaurant cu sushi”, îl citează ziarul britanic ”Independent”.

”Avea gust de viţel, o aromă care nu se compară cu nimic altceva”

Pe lângă mărturiile ce ţin de patologic mai există o mărturie a unui jurnalist american, care a călătorit în Africa de Vest şi a dorit să încerce această senzaţie, a gustului cărnii de om. Se numea William Seabrook şi a trăit în perioada interbelică, fiind explorator, jurnalist şi călător. În cartea sa ”Jungle Ways” povesteşte cum a trăit alături de triburile africii şi mai ales cum a gustat carnea unui om tânăr, care murise în urma unui accident. 

Practic Seabrook a practicat canibalism ritualic alături de membrii unui trib. ”Era bună, ca a unui viţel bine dezvoltat, nici prea tânăr dar nici matur. Era exact, dar avea un gust care nu putea fi totuşi identic cu nicio carne pe care o mai gustasem vreodată. Era dulce, fără gustu propriu ca cel al cărnii de porc,capră sau vânat”, mărturisea acesta.

Carnea de om are culoarea cărnii de vită

De altfel şi specialiştii în anatomie anunţă revista ştiinţifică ”Smithsonian.com”, spun că omul are o carne asemănătoare celei de vită. Specialiştii de la Secţia de ”Ştiinţă a cărnii” de la Univeristatea Texas  A&M , spun că omul are carnea roşie ca cea de vită datorită proteinei numită mioglobină. Totodată este posibil să aibă şi aproape acelaşi gust. 

Totodată tot canibalii atestă faptul că anumite zone din corp sunt mai delicioase. Omaima Nelson, o egipteancă care şi-a mâncat soţul, spune că cele mai bune sunt coastele, în timp ce Dorangel Vargas, un canibal notoriu din America de Sud spune că doar coapsele şi gambele sunt cele mai delicioase. Canibalismul este pedepsit aspru în toate statele lumii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările