Botoşani: Bugetul primăriei, jumulit de ONG-uri

Botoşani: Bugetul primăriei, jumulit de ONG-uri

Botoşani: Proiectele sunt studiate de specialiştii primăriei

Un scriitor botoşănean a cerut primăriei 82.000 de lei ca să îşi publice o carte iar columbofilii au nevoie de 50.000 de lei să îşi ducă porumbeii la competiţii internaţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

1,6 milioane de lei a alocat municipalitatea în acest an pentru sprijinirea activităţilor ONG-urilor care au depus deja 40 de proiecte în valoare de 2,7 milioane de lei.  Când au văzut pentru ce sunt ceruţi banii, autorităţile locale şi-au pus mâinile în cap. " Spre exemplu, un scriitor din Botoşani vrea 82.000 de lei ca să publice o carte despre marile personalităţi ale oraşului din ultimele două decenii. Este o sumă enormă pentru o carte indiferent cât de valoroasă este din punct de vedere cultural", a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.

Şi exemplele nu se opresc aici. Aproape 50.000 de lei solicită Asociaţia „Cheia Sol" din Botoşani, o asociaţie tânără cu 15 membri, ca fanfara să cânte 12 duminici pe an în Parcul „Mihai Eminescu".  Autorităţile locale găsesc că programul celor 15 instrumentişti este prea scump. Iniţiatorii proiectului se apără: „Fanfara din Suceava cântă pentru 200.000 de lei. Nu este o sumă mare pentru programul celor 15 instrumentişti profesionişti menit să încânte botoşănenii" a spus Oana Puşcaşu, preşedintele Asociaţiei „Cheia Sol" Botoşani, inivitată de autorităţile locale să desfăşoare activităţi în judeţul vecin.

Detalii vineri in

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările