Botoşani: Încă doi traficanţi prinşi cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni români, care transportau 4800 pachete de ţigări, provenite din activităţi de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 42.500 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar persoanele implicate vor fi cercetate pentru săvârşirea de infracţiuni asimilate contrabandei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri seară, poliţiştii de frontieră botoşăneni, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, au observat două persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre interior, având în spate trei colete voluminoase. Când au ajuns la aproximativ 100 de metri de echipajul poliţiei de frontieră, cei doi bărbaţi au fost somaţi, moment în care au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Imediat au fost imobilizaţi şi reţinuţi de către poliţiştii de frontieră, care i-au condus la sediul SPF Dorohoi. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbaţi, C.R., de 28 de ani şi R.R., de 30 de ani, cetăţeni români, din judeţului Botoşani, transportau în colete 4800 pachete ţigări adeuse din Federaţia Rusă.


Ţigările, în valoare de aproximativ 42.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor doi cetăţeni români li s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor asimilate contrabandei, respectiv „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile" şi complicitate la contrabandă.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorului, de către politiştii de frontieră botoşăneni, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările