Mihaela Purdea a reprezentat Bistriţa la Vancouver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MIhaela Purdea
MIhaela Purdea

Este unul dintre sportivii care prin reuşitele sale fac cinste Bistriţei. Nu mai departe de anul acesta, a contribuit la obţinerea celui mai bun rezultat al româniei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver.

Mihaela Purdea s-a apucat de schi la vârsta de nouă ani. Pe atunci nu prea ce înseamnă schi fond, dar a acceptat propunerea de a începe acest sport fără să se gândească prea mult, important era să-şi consume energia cumva. „Părinţii mei s-au gândit atunci că ar fi bine să fac sport, pentru că eram foarte activă. Mama era, la vremea aceea, colegă de muncă cu o antrenoare de schi fond de la Bistriţa şi într-o zi  a venit şi m-a întrebat dacă nu aş vrea să mă apuc de un sport. Eu fără ezitare am spus da, cu toate că nu ştiam despre ce este vorba. În mintea mea îmi spuneam că voi face un an, doi după care o să fac handbal sau un alt sport cunoscut", povesteşte Mihaela. Însă lucrurile nu au stat chiar aşa cum şi-a plănuit. „N-a fost să fie aşa pentru că antrenoarea de la Bistriţa, Rodica Drăguş, cred că şi-a dat seama de calităţile mele şi m-a atras spre acest sport", mai spune sportiva. Mihaela s-a îndrăgostit de acest sport, încă de la primele încercări de a schia. „ Am pus schiurile în picioare pentru prima dată la Predeal. Antrenoarea a trebuit să meargă cu colegii mai mari acolo în cantonament şi m-a luat şi pe mine. Ţin minte că mi-a bătut o urmă de vreo 500 de metri, pe care am învăţat să merg pe schiuri. În primele zile am fost entuziasmată de ce mi se întâmplă şi bucuroasă pentru fiecare reuşită", povesteşte schioarea.

În primăvara anului 2001 a început să facă schi biatlon. Tocmai terminase liceul şi a ales să facă studii la Braşov pentru că orașul îi oferea şi posibilitatea de a continua în sportul pe care l-a învăţat de mică. „ La Bistriţa era foarte greu sau aproape imposibil să faci schi la nivel de seniori pentru că singurul club de aici de seniori, CSM, nu are posibilitatea de a te angaja şi de a-ţi oferii condiţiile de pregătire necesare", spune sportiva.

Cu sufletul mereu alături de Bistriţa

Deşi activează la Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi" din Predeal , unde este angajată ca subofiţer, orice cursă în care aleargă o dedică Bistriţei. „Eu mi-aş dori să alerg pentru Bistriţa, dar cât am putut am făcut-o şi acum sufleteşte sunt alături de Bistriţa şi am spus-oi şi o spun ori de câte ori am ocazia, sunt alături şi alerg pentru Bistriţa", adaugă sportiva.

Cea mai bună clasare a României la jocurile de iarnă

Biatlonista Mihaela Purdea, a înregistrat foarte mullte rezultate bune în cariera sa , dar consideră că cele mai importante realizări ale sale au fost participările la olimpiadele de la Torino şi Vancouver. Anul acesta la Vancouver, Mihaela, alături de colegele sale a obţinut cea mai bună clasare a  delegaţiei României la jocurile olimpice: locul 10 la ştafetă. Olimpiada a fost pentru ea o experienţă deosebită şi nu numai prin prisma faptului că a contribuit la obţinerea unui rezultat bun , dar şi pentru faptul că acolo s-a simţit respectată şi apreciată la adevărat valoare ca sportiv, ceea ce în România întâlneşte mai puţin mai ales că sportul pe care îl practică ea este la fel de necunoscut acum, cum era şi atunci când ea a pus pentru prima dată schiurile în picioare.

Ce-i place

„Nu pot sa zic că aş avea o carte sau un film preferate, muzică ascult şi disco, şi house

chiar şi muzica populară îmi place şi o ascult cu plăcere", spune biatlonista

Ce nu-i place

Mihaela Purdea detestă minciuna, dar cel mai mult o deranjează faptul că oamenii au uitat să fie oameni înainte de toate.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este cea mai mare dorinţă a ta vizavi de schi?

M.P. Dacă mă întrebai asta înainte de Torino îţi răspundeam : participarea la olimpiadă. Acum că asta s-a realizat nu pot decât să îmi doresc să realizez un rezultat cât mai notabil.

Ce o să faci după  ce o să renunţi la schi?

M.P. Încă nu ştiu. Fiind angajată subofiţer la club, probabil voi rămâne ca antrenoare, ceea ce mi-ar plăcea. Dar pot să încerc să activez şi în alt domeniu, ţinând cont că am terminat şi facultatea de economie.

Profil:

Născută 17 decembrie 1982, Bistriţa

Studii: Facultatea de Economie

Ocupaţie: subofiţer

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite