Doctorul ţepar de spitale vrea să vină şi la Teaca

Autorităţile locale din Teaca iau în considerare semnarea unui contract de patricipaţiune cu Hospital Clinic dr. Filip din Bucureşti pentru transformarea Spitalului din Teaca în clinică public-privată pentru ca locuitorii din zonă să beneficieze în continuare de servicii medicale. Doctorul Constantin Filip nu are însă recomandări foarte bune la nivelul ţării după ce a dat mai multe ţepe altor spitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local din Teaca a primit mai multe oferte privind fostul spital din Teaca, transformat în luna martie în centru pentru îngrijirea a persoanelor vârstnice de către ministrul Cseke Attila. Primarul şi consilierii s-au oprit în cele din urmă la oferta medicului bucureştean Constantin Filip care le-a propus transformarea spitalului într-o clinică public-privată. Primarul Iustin Muntean din Teaca spune că oferta este foarte bună. „Dintre ofertele pe care le-am primit cea de la Hospital Clinic Dr. Filip din Bucureşti este cea mai avantajoasă. Decoamdată aşteptăm să mai primim nişte documente şi apoi vom semna contractul pentru că este extrem de necesară o clinică la noi. Clinica bucureşteană vrea să preia din câte am înţeles 12 spitale din întreaga ţară, toate desfiinţate anul acesta prin ordinul ministrului", a declarat edilul din Teaca.

O simplă căutare pe internet a clinicii doctorului Constantin Filip prezintă mai multe contracte dubioase. La Ţăndărei, contractul a fost semnat între Hospital Clinic şi Consiliul Local. Contractul însă a fost anulat de către Instituţia Prefectului Ialomiţa, iar în prezent cazul este în instanţă, deoarece autorităţile au realizat că ceva nu e în regulă. „Când am văzut aşa o generozitate am acţionat cât am putut de repede pentru că era extrem de necesar un spital la noi în oraş. Dar după ce a început să amâne prezentarea documentelor de la Ministerul Sănătăţii şi mai ales când ne-a spus că va dura între 6 şi 8 luni ne-am dat seama că e o ţeapă. Sfatul meu pentru primarul din Teaca este să nu semneze nimic, mai bine mă sună pe mine înainte să-i explic cum stă treaba", a declarat primarul din Ţăndărei, Vasile Sava.

O situaţie similară s-a petrecut şi în Dărăbani, judeţul Botoşani, unde oferta făcută de clinica privată a doctorului Filip a fost acceptată de primarul localităţii, însă respinsă de consilierii locali la mijlocul lunii mai.

Doctorul Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei pentru SănătatePublică Bistriţa-Năsăud spune că înfiinţarea unei asemenea clinici la teaca este puţin probabilă. „Eu le-am spus încă de când am aflat de planurile lor că o astfel de clinică, cu două secţii nu se poate face decât dacă se autofinanţează. Am înţeles că ei vroiau bani din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, lucru imposibil. Pornind de la promisiunile acestui medic din Bucureşti asistentele medicale din teaca nu s-au prezentat la concursul de ocupare a posturilor de la Ambulanţă în ideea că vor lucra la această clinică", declară Andriţoiu.

Doctorul Filip contraatacă

Doctorul Constantin Filip susţine însă că el a fost cel nedreptăţit în cazul de la Ţăndărei, motiv pentru care a şi acţionat în instanţă autorităţile locale de acolo. „Eu am fost cel care am luat ţeapă la Ţăndărei. Prefectul a dat un act de anulare a hotărârii de Consiliu Local  la 40 de zile după ce aceştia au aprobat asocierea, iar un astfel de act nu poate fi anulat decât de instanţa de judecată. Acestea sunt motivele pentru care i-am dat în judecată şi acum suntem în proces", a declarat doctorul Filip.

În ceea ce priveşte cazul de la Teaca, neurochirurgul bucureştean spune că nu sunt motive de îngrijorare deoarece el a obţinut deja autorizaţia sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa pentru activităţi de asistenţă medicală la domiciliu. „Toate persoanele din Teaca şi din loclaităţile arondate vor beneficia de asistenţă medicală generală la domiciliu după ce pe data de 12 iulie DSP Bistriţa-Năsăud ne-a acordat autorizaţia sanitară de funcţionare", explică dr. Filip.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările