Bistriţa va avea linie verde de transport, cu autobuze încărcate la priză. Costul ajunge la 8 milioane de euro

Bistriţa va avea linie verde de transport, cu autobuze încărcate la priză. Costul ajunge la 8 milioane de euro

Bistriţenii vor putea testa preţ de trei zile autobuzul electric FOTO: Bianca Sara

Luni, primarul Bistriţei Ovidiu Creţu a prezentat unul dintre autobuzele electrice care va fi în testare gratuită timp de trei zile. Municipalitatea vrea să realizeze o linie verde de transport ce se va întinde pe 6 kilometri şi va costa în jur de 8 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţ de trei zile, bistriţenii vor avea ocazia să se plimbe cu un autobuz electric, pus la dispoziţie pentru testare de un producător ceh. Primul care a făcut turul  oraşului a fost primarul Ovidiu Creţu, care a şi dezvăluit o parte din planurile sale pentru linia verde de transport, ce ar urma să fie amenajată în Bistriţa.
 
Traseul se va întinde pe 6 kilometri şi va traversa inclusiv centrul istoric al Bistriţei. Mai mult, proiectul prevede şi modernizarea unor străzi importante din municipiu şi închiderea circulaţiei auto pe strada Dornei, din centrul istoric. De asemenea, proiectul include şi piste de biciclete, pe toţi cei 6 kilometri. 
 
Pentru ca acest proiect să devină realitate, municipalitatea are nevoie de 8 milioane de euro, cei mai mulţi bani mergând pe infrastructura rutieră, care ar trebui modificată fundamental.
 
„Trebuie să creăm o linie prioritară pentru transportul în comun, să aducem transportul în zona centrală. (...) În toate oraşele europene lucrurile se desfăşoară în felul acesta, trnsportul în comun trece prin centrul istoric. Multe şi-au permis tramvai, am fi dorit şi noi un tramvai pe această linie, însă costurile ar fi fost mult prea mari, de peste 100 de milioane de euro”, a explicat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul conferinţei de presă de luni. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
citeste totul despre: