Promisiuni: 10% din fondurile naţionale de restaurare a monumentelor istorice vor fi alocate Maramureşului

Promisiuni: 10% din fondurile naţionale de restaurare a monumentelor istorice vor fi alocate Maramureşului

Daniel Barbu a spus că 10 clădiri de patrimoniu din Maramureş vor fi reabilitate Foto: Adevărul

Importanţa la nivel naţional a monumentelor istorice din judeţ va fi în sfârşit recunoscută şi susţinută şi din punct de vedere economic. Potrivit declaraţiilor făcute de către ministrul Daniel Barbu, aproximativ 10% din fondurile naţionale pentru restaurarea şi conservarea monumentelor istorice de anul acesta vor fi alocate Maramureşului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ministrului Culturii Daniel Barbu, aflat în Maramureş, a promis că o parte din clădirile din patriomniu for fi restaurate. Potrivit acestuia, din bugetul total de 29 de milioane de lei alocaţi acetui segment un procent semnificativ va reveni Maramureşului. „Trebuie să vă spun că oricât de limitate ar fi fondurile pentru restaurarea şi conservarea monumentelor istorice, anul acesta judeţul Maramureş are în planul naţional de restaurare 10 obiective, volumul total al fondurilor angajate anul acesta în judeţ reprezintă cam 10% din toate fondurile naţionale”, a explicat  Ministrul Culturii, Daniel  Barbu.
 
De asemenea pe parcursul vizitei sale Ministrul Culturii şi-a planificat mai multe întâlniri cu autorităţile locale din judeţ în speranţa soluţionării problemelor cât mai multor obiective de interes aflate în paragină. Astfel, ministrul a arătat că îşi doreşte să vadă la faţa locului pe de o parte, acolo unde e cazul, stadiul de execuţie al unor proiecte de restaurare, în cele mai multe locuri nevoile.

Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările