Tinerii înecaţi în Siret au murit încercând să-şi salveze prietenii: Au sărit unul după altul

Tinerii înecaţi în Siret au murit încercând să-şi salveze prietenii: Au sărit unul după altul

Mai multe echipaje au intervenit pentru a-i căuta pe tinerii înecaţi în Siret

Cinci copii au murit înecaţi, după ce au plecat la scăldat în râul Siret. Oamenii din zonă spun că aceştia au intrat în apă unul după celălalt pentru a-şi salva prietenii, deşi nu ştiau să înoate, relatează ProTv. Tinerii aveau între 14 şi 18 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„El a încercat să salveze pe cineva şi toţi au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană, s-au dus toţi şi au murit.”, a povestit Ioan Crenganiş, tatăl uneia dintre victime. 

Tatăl a mai povestit că s-a lăsat greu înduplecat de fiul său în vârstă de 14 ani şi i-a permis să meargă la rău cu condiţia să nu intre în apă, pentru că nu ştia să înoate. Băiatul nu s-ar fi îmbăiat, însă a intrat în apă atunci când a văzut că prietenii lui sunt în pericol şi nu şi-a mai dat seama de riscuri.

Cele cinci victime au plecat la scăldat alături de alţi trei tineri. Un localnic care a observat ce se întâmplă a reuşit să-i scoată la suprafaţă pe doi dintre cei trei tineri care faceau parte din grup. 

„Am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei. Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a spus localnicul pentru ProTv. El a mai spus că i-a avertizat să nu meargă la rău şi să se întoarcă pentru că „Siretul e excavat”. 
 

Printre victime sunt şi doi fraţi. Unchiul lor a venit duminică seară la locul tragediei. „Au murit amândoi copilaşii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au ştiut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar aşa”, a spus unchiul celor doi tineri. 

Tragedia s-a întâmplat în comuna Filipeşti, din judeţul Bacău, după ce opt tineri au plecat la scăldat în comuna vecină pe râul Siret. Salvatorii de la ISU s-au deplasat la locul evenimentului cu mai multe echipaje. Cele 5 victime au fost găsite, însă nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările