Scafandru înecat într-un lac de acumulare (UPDATE)

Scafandru înecat într-un lac de acumulare (UPDATE)

Pompierii au căutat scafandrul preț de câteva ore.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Oneşti, s-a înecat vineri noaptea într-un lac de acumulare din satul Bereşti, comuna Sascut. Trupul său a fost căutat de pompieri timp de mai mult de cinci ore, cu două bărci şi patru scafandri de la ISU Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aurelian Mazilu, de 59 de ani, venise la lacul de acumulare joi seara, însoţit de alt bărbat, care a declarat pompierilor că scafandrul făcea antrenament, lângă barajul de pe Siret.  Pescarii din zonă au declarat că bărbatul avea echipament de scafandru și făcea scufundări. Acest lucru s-a confirmat în momentul în care scafandrii au găsit cadavrul, la ora 12.

După ce a intrat în apă purtând echipamenult de scafandru, s-a încurcat în mai multe plase monofilament şi nu a mai reuşit să iasă", a declarat colonelul Jenică Bordeianu, prim adjunct al ISU Vrancea. Scafandrul care a găsit cadavrul a explicat că bărbatul s-a agăţat în plase de pescuit.

Avea picioarele înfăşurate într-o plasă pe pescuit. Colegul său ne-a spus că bărbatul a apucat să strige după ajutor, dar apoi a dispărut în apă",a declarat şi plutonierul scafandru Cristinel Stacu. Cei patru scafandri care au participat la operaţiunea de recuperare a cadavrului nu au putut preciza dacă zona respectiv, plină de pietre şi alte obstacole,este potrivită pentru efectuarea antrenamentelor la scufundări.

Zona în care s-a înecat bărbatul se află în imediata apropiere a barajului de la lacul de acumulare Bereşti, de pe râul Siret  şi este populară printre pescari. „Cunosc zona, aici pescuiesc mulţi, însă nu mi se pare potrivită pentru scufundări, e foarte periculoasă. Mulţi fac braconaj pe-aici. Nu cred că merită să-ţi rişti viaţa pentru nişte peşte", a declarat Aurel Durlan, pescar. Soţia bărbatului înecat a declarat doar că acesta a participat în ultimii ani la intervenţii la care i-a ajutat pe pompieri să găsească trupurile unor persoane înecate. În cursul zilei de astăzi medicii legişti vor face public raportul medic-legal privind cauza decesului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările