Incendiu la o groapă de deşeuri din Arad. În acelaşi loc s-a produs un incendiu şi în urmă cu trei zile

Incendiu la o groapă de deşeuri din Arad. În acelaşi loc s-a produs un incendiu şi în urmă cu trei zile

FOTO news.ro

Un incendiu a cuprins sâmbătă seară o groapă de gunoi din Arad, intervenţia fiind una dificilă din cauza vântului şi a fumului dens. În condiţiile în care există degajare mare de fum, autorităţile au transmis un mesaj Ro-Alert locuitorilor din zona către care se propagă fumul.

Ştiri pe aceeaşi temă

   Conform purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, incendiul se manifestă la groapa cu deşeuri menajere a municipiului Arad, care funcţionează legal, este autorizată şi are hidranţi.
"Problema mare este vântul deosebit de puternic. Este o intervenţie dificilă şi din cauza înălţimii deosebite a gropii şi a faptului că apa intră greu printre gunoaie, noi stingem la suprafaţă, dar focul se reaprinde din nou”, a declarat oficialul ISU Arad.
George Pleşca a menţionat că nu se cunoaşte cauza incendiului, existând posbilitatea autoaprinderii din cauza temperaturilor ridicate. 
Miercuri, săptămâna aceasta, un alt incendiu a avut loc la aceeaşi groapă, focul fiind stins după şase ore, cu posibilitatea ca focul să se fi reaprins. 
Acesta a menţionat că salvatorii au solicitat ca mai multe camioane cu pământ să fie aduse pentru a acoperi zonele stinse, astfel încât focarele subterane să nu se reaprindă, însă este posibil ca operaţiunea de stingere să dureze până dimineaţă. 
Fumul se propagă către un cartier al municipiului Arad şi mai multe comune limitrofe, iar în aceste condiţii ISU a emis un mesaj Ro-Alert.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările