Spitalul din Roşiorii de Vede devine spital suport în contextul pandemiei COVID-19. Banii vor fi alocaţi peste o săptămână

Spitalul din Roşiorii de Vede devine spital suport în contextul pandemiei COVID-19. Banii vor fi alocaţi peste o săptămână

Spitalul din Roşiorii de Vede                                                FOTO: FB/Spitalul Roşiorii de Vede

Consiliul Judeţean Teleorman anunţă că peste o săptămână va dezbate, în şedinţă ordinară, alocarea unor bani către spitalele din subordine.

Deşi România se confruntă cu pandemia de coronavirus, iar starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele ţării de câteva zile bune, Consiliul Judeţean Teleorman va discuta abia pe 31 martie alocarea unor fonduri către unităţile sanitare din subordine.

„Consiliul Judeţean Teleorman supune aprobării consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară din data de 31 martie a.c., un proiect de hotărâre pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT, bugetelor locale ale oraşelor şi municipiilor din judeţ, pentru finanţarea cheltuielilor urgente şi neprevăzute ale spitalelor aflate în subordinea acestora, cauzate de pandemia provocată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, anunţă CJ Teleorman.

Din acelaşi comunicat de presă aflăm că, la iniţiativa preşedintelui Cristescu Ionel Dănuţ, Consiliul Judeţean Teleorman urmează să aprobe în proxima şedinţă alocarea sumei de 750.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT, din care suma de 300.000 de lei este propusă să fie repartizată Primăriei municipiului Roşiorii de Vede.

„Spitalul municipal „Caritas” din Roşiorii de Vede va fi spital de suport în care sa fie transferaţi pacienţii  orientaţi de medici către acest tip de unitate spitalicească, pentru a face faţă cu bine situaţiei nou create. Astfel, în funcţie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se va decide transferarea pacienţilor către alte spitale.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa cetăţenilor în cel mai scurt timp”, mai spun reprezentanţii CJ Teleorman.

Pe aceeaşi temă:

Mărturii din vremea când ţăranii din Teleorman se împotriveau comunismului: „Clopotul bătea întruna, că e pericol mare în sat“

Căutătorii de aur din Teleorman, călcaţi de poliţie. Aduceau pământ de la Roşia Montană 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: