Explozii controlate lângă Poroschia. Pompierii din Teleorman distrug proiectile, grenade şi cartuşe din vremea războaielor

Explozii controlate lângă Poroschia. Pompierii din Teleorman distrug proiectile, grenade şi cartuşe din vremea războaielor

Explozie controlată  FOTO: ISU Teleorman Facebook

Pompierii organizează marţi, 3 iulie, în zona satului Poroschia, o acţiune de distrugere de material explozibil descoperit în judeţul Teleorman, lunile trecute. Muniţia provine din timpul celor două conflagraţii mondiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru proiectile explozive, 3 grenade defensive şi 126 de cartuşe de 7,65 milimetri vor fi distruse marţi, 3 iulie, de pompierii din Teleorman în zona satului Poroschia, pe malul stâng al râului Vedea.

„Mâine, 3 iulie, în intervalul 08.00 - 16.00, pe raza localităţii Poroschia, pe malul stâng al râului Vedea, zona râpelor, pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman execută o misiune de distrugere controlată a muniţiei descoperite şi ridicate de pe raza judeţului Teleorman, provenită din timpul conflictelor armate“, precizează reprezentanţii ISU Teleorman.

Potrivit acestora, au fost informate autorităţile locale şi forţele de ordine legat de acţiunea de distrigere de muniţie, iar, înainte de exploziile controlate, întreaga zonă va fi verificată, iar cetăţenii care se vor afla prin apropiere vor fi conduşi la o distanţă de siguranţă.

Mai puteţi citi:

VIDEO Principalul suspect care ar fi plasat un dispozitiv explozibil lângă maşina unui pompier, surprins de camere de supraveghere

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările