Doi cetăţeni chinezi, recent sosiţi din China, monitorizaţi epidemiologic de DSP Teleorman

Doi cetăţeni chinezi, recent sosiţi din China, monitorizaţi epidemiologic de DSP Teleorman

FOTO: Arhiva Adevărul

Cei doi cetăţeni chinezi au intrat în România pe 1 februarie, prin Aeroportul Otopeni. Ei au afaceri în mai multe judeţe din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman monitorizează două persoane de cetăţenie chineză, domiciliate în Roşiorii de Vede, acestea aflându-se în supraveghere epidemiologică pentru că au călătorit în China în perioada vacanţei de Anul Nou (au risc epidemiologic de infecţie cu coronavirusul nou).

„În dată de 5 februarie DSP Olt, a anunţat DSP Teleorman despre plecarea cuplului de chinezi în oraşul Roşiorii de Vede şi ne-au comunicat documentele şi datele necesare. DSP Teleorman monitorizează pasiv până pe dată de 14 februarie 2020 cele 2 persoane de cetăţenie chineză, un bărbat şi o femeie, care au fost foarte receptivi şi au comunicat permanent cu noi”, comunică Direcţia de Sănătate Publică Teleorman.

Cei doi cetăţeni chinezi au afaceri în mai multe judeţe din România şi au intrat în ţară pe 1 februarie 2020, prin Aeroportul Otopeni. Iniţial au stat câteva zile în oraşul Slatina (până în dată de 4 februarie), fiind monitorizaţi pasiv de DSP Olt.

„Monitorizarea se face 14 zile, deoarece perioada de incubaţie (perioada în care este posibil să apară simptome de infecţie cu coronavirus) a fost stabilită astfel de organismele care conduc sănătatea publică la nivel mondial. Starea de sănătate a celor două persoane este foarte bună, fără simptomatologie,  monitorizarea se încheie în 14 februarie 2020”, se arată într-un comunicat al DSP Teleorman.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Publică Bucureşti au instituit procedura de supraveghere epidemiologică pasivă a tuturor persoanelor care au călătorit în China. Supravegherea epidemiologică se asigura de către medicii epidemiologi din DSP judeţene prin monitorizare pasivă, convorbire telefonică sau mesaj telefonic zilnic; în aceste convorbiri se discuta despre starea de sănătate (prezenţa febrei, tuşei sau dificutati la respiraţie) despre modul în care se aprovizionează cu cele necesare; despre contactii (dacă au existat).

Pe aceeaşi temă:

Faţa nevăzută a luptei cu virusul din China: medicii au răni pe mâini şi pe faţă, poartă scutece şi dorm pe unde apucă

Cercetătorii au identificat o nouă cale de transmitere a coronavirusului 2019-nCoV, care a provocat deja moartea a mai mult de 720 de persoane


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: