VIDEO Cel mai jucăuş pui de urs din Apuseni. Cum a fost filmat, noaptea, în pădure

VIDEO Cel mai jucăuş pui de urs din Apuseni. Cum a fost filmat, noaptea, în pădure

Un pui de urs jucăuş a fost filmat într-o pădure din Apuseni

Urşii din Apuseni nu mai sunt de mult o necunoscută, aceste animale sălbatice fiind fotografiate sau filmate periodic de către cei care se ocupă de supravegherea şi ocrotirea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supraveghetorii Parcului Natural Apuseni au surprins din nou urşi în pădurile din această zonă montană. În materialele video publicate pe internet, se poate observa o ursoaică cu ui pui care se joacă, respectiv un urs care mănâncă ierburi şi muguri. 

Dieta urşilor este de tip omnivor, ierburile şi mugurii sunt consumaţi cu precădere primăvara sau la începutul verii”. Ursul brun este un animal deosebit de puternic, aparţinând familiei Urside, are un corp de până la 2,5 m lungim, o înălţime la greabăn de până spre 1,5 m şi o greutate maximă de 600 kg. Poate trăi până la 30 de ani în natură şi până la 50 de ani în captivitate. Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa şi degetele.
 
Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul şi puful. Deşi culoarea de bază este cea brun-cafenie, variaţiile sunt deosebit de mari, de la urşi roşcaţi la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya. Dentiţia este tipică de omnivor, cu canini puternici şi molari rotunjiţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: