VIDEO Animale sălbatice filmate în timp ce devorează cadavrul unei căprioare în Apuseni

VIDEO Animale sălbatice filmate în timp ce devorează cadavrul unei căprioare în Apuseni

Râs filmat în timp ce devorează cadavrul unei căprioare

Un răs cu doi pui au fost filmaţi într-o pădure din Munţii Apuseni în timp ce devorau cadavrul unei căprioare decedate din cauze naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile au fost realizate de ”rangerii” Parcului Natural Apuseni şi au fost publicate pe internet. Din imagini se poate observa cum un răs şi doi pui se hrănesc din cadavrul căprioarei decedate din cauze naturale.

”Colegii noştri #rangeri au identificat o căprioară moartă din cauze naturale, fiind momentul ideal pentru amplasare unei camere de monitorizare. În colajul video se poate observa femela de #ras împreună cu cei doi pui”, susţin reprezentanţii Parcului.

Una dintre principalele surse de hrană ale râşilor sunt cadavrele animalelor decedate. Apusenii sunt o zonă prielnică din toate punctele de vedere, atât pentru populaţia de râşi cât şi pentru cea de căprioare.

Râsul este un animal emblematic pentru Munţii Apuseni. Prezenţa acestuia indică ”sănătatea” faunei. Râşii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui. Au între 70 şi 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5–25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebeşte lincşii de alte felide. 

Culoarea perilor este diversificată şi depinzând de specia şi condiţiile climatice, variază între castaniu şi bej sau chiar alb. De asemenea, toţi râşii au perii albi la piept, pântece şi partea interioară a gambelor. Greutăţile maxime raportate se găsesc între 50 kg şi 58 kg, dar în mod normal reprezentanţii niciunei specii nu depăşesc greutatea de 30 kg. Ca toate felidele, râşii au gheare ascuţite şi retractile care ajung lungimea de 4 - 6 cm. Aceştia trăiesc aproximativ 20 ani.

Citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările