Un şacal a atacat o stână în timpul nopţii. Şase oi au fost sfâşiate. Cum a fost identificat atacatorul

Un şacal a atacat o stână în timpul nopţii. Şase oi au fost sfâşiate. Cum a fost identificat atacatorul

Un şacal a ucis mai multe oi. FOTO Shutterstock

Mai multe oi de la o stână din zona oraşului Ocna Mureş au fost atacate de şacal, animal care şi-a făcut prezenţa în Transilvania în urmă cu peste un deceniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coordonatorul tehnic al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir, a declarat, miercuri, că şase oi de la un staul din zona Ocna Mureş au fost atacate de un şacal, trei dintre ele fiind omorâte, iar trei rănite.
 
Atacul a avut loc pe timp de noapte. Identificarea animalului s-a făcut pe baza urmelor lăsate pe sol şi observate a doua zi şi, de asemenea, pe modalitatea de atac, respectiv pe sfâşierea ovinelor, a explicat Felix Bogdan Dragomir.
 
Acesta a menţionat că pe fondul de vânătoare în cauză a fost alocată o cotă de extragere de 3 şacali, lucru care s-a realizat. Atacul asupra oilor arată faptul că sunt mult mai mulţi şacali în zona respectivă.
 
Şacalul şi-a făcut simţită prezenţa în sudul ţării în urmă cu câteva decenii, fiind depistat în anul 2009 şi în judeţul Alba. Un astfel de animal a fost vânat accidental atunci în zona Cricău, fiind confundat cu o vulpe, dovedindu-se ulterior că era şacal.
 
Oile au fost ucise de animalul sălbatic. Foto: Facebook/ Bogdan Dragomir
 
Apoi, alţi doi-trei şacali au fost vânaţi în anii următori tot în apropiere de Alba Iulia, pe fondurile cinegetice de la Berghin, Straja. Un alt şacal a fost lovit mortal pe DN7 (E68), la Balomir. Se bănuieşte că, cel mai probabil, şacalii au apărut în Ardeal venind pe Mureş, din Ungaria.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările