Tânărul din Franţa electrocutat pe un vagon din gara Aiud, transportat în stare gravă cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Tânărul din Franţa electrocutat pe un vagon din gara Aiud, transportat în stare gravă cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Tânărul francez în vârstă de 18 ani, care s-a electrocutat joi noaptea în gara din Aiud, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul a ajuns mai întâi la spitalul din Aiud, de unde a fost transportat la Spitalul judeţean Alba cu arusri de gradul II şi III.
 
Potrivit reprezentanţilor spitalului din Alba Iulia, tânărul avea arsuri pe 63 la sută din suprafaţa corpului şi mai multe traumatisme: la cap, la torace, la piciorul stâng, la gamba dreaptă şi la antebraţul stâng. Traumatismele au fost cauzate de căzătura de pe vagonul de tren, acesta fiind aruncat în urma electrocutării.
 
”Pacientul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia azi noapte, ora 02.25, iar la ora 8.00 dimineata a fost transferat cu elicopterul la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. La Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia i s-au făcut investigaţii medicale de specialitate şi a primit îngrijiri de urgenţă”, ua transmis reprezentanţii spitalului.

Tânărul face parte dintr-un grup de tineri din Franţa veniţi la Aiud pentru un simpozion internaţional. Aceştia se aflau joi seara în gara din Aiud unde aşteptau un tren. La un moment dat, unul dintre ei, un băiat de 18 ani, s-a urcat pe un vagon de marfă staţionat în gară cu scopul de a-şi face un selfie. Arcul electric format după apropierea de reţeaua de înaltă tensiune l-a electrocutat pe tânăr şi l-a aruncat de pe vagon, între şinele de cale ferată.

O persoană a sunat rapid la 112, iar la faţa locului au intervenit pompieri şi medici SMURD. Potrivit medicului de gardă de la spitalul din Aiud, cetăţeanul francez a fost dus la spitalul din Aiud în jurul orei 00:05 de către un echipaj SMURD. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: