Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba susţin protestele faţă de noile modificări la Legile Justiţiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba susţin protestele faţă de noile modificări la Legile Justiţiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba se alătură colegilor din ţară care protestează faţă de noile modificări la Legile Justiţiei operate de ministrul Tudorel Toader prin ordonanţă de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea Generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-a întrunit vineri, 22 februarie, pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. nr. 7 din data de 19 februarie 2019. 
 
”În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis, în unanimitate, susţinerea mesajului public al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 19 februarie 2019, a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19 februarie 2019, precum şi al punctului de vedere exprimat de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România la data de 22.02.2019, apreciindu-se că modificările adoptate recent au un impact major asupra capacităţii Ministerului Public, în ansamblul său, de a-şi aduce la îndeplinire îndatoririle constituţionale.
 
Totodată, procurorii din cadrul Adunării Generale a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au mai decis, în unanimitate, să se solidarizeze cu formele de protest iniţiate de către alţi procurori şi judecători de la alte instanţe şi parchete, precum şi, în conformitate cu limitele legii şi ale regulamentelor interne, să declanşeze forme de protest ulterioare în funcţie de modalitatea de soluţionare a aspectelor şi solicitărilor invocate în poziţiile publice la care au achiesat”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului.
 
O decizie similară a fost luată joi, 21 februarie, şi de către Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările