Primarul din Sebeş, ultimatul către CJSU Alba: „Scoateţi municipiul din scenariul roşu“

Primarul din Sebeş, ultimatul către CJSU Alba: „Scoateţi municipiul din scenariul roşu“

Zona centrală a municipiului Sebeş

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a adresat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Judeţului Alba şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba, solicitarea de a trece localitatea în scenariul galben.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul susţine că în ultimele şase zile consecutive, incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov-2 înregistrată în rândul locuitorilor este sub cifra de trei la o mie de locuitori.
 
Reprezentanţii instituţiei susţin că au făcut această solicitare pentru a nu rămâne timp de 2 săptămâni în scenariul roşu (potrivit actualelor reglementări), chiar dacă cifrele nu mai corespund.
 
Ultima cifră a incidenţei raportate la Sebeş este 2,67 de cazuri noi la mia de locuitori în ultimele 24 de ore. Informaţia a fost transmisă într-un comunicat de presă de sâmbătă.
 
Concret: în data de 06.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,89; în data de 07.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,83; în data de 08.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,67; în data de 09.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,58; în data de 10.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,64; în data de 11.03.2021 – rata de incidenţă a fost 2,74.
 
”În intervalul 6-12 martie 2021, la Spitalul Municipal Sebeş au fost efectuate 103 teste rapide şi 187 teste RT-PCR, la acestea adăugându-se activitatea medicilor de familie şi alte testări.
 
De asemenea, prin colaborarea cu DSP Alba, un număr de 3.165 teste rapide Covid-19 au fost distribuite tuturor unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Sebeş. În perioada 18 ianuarie – 12 martie 2021, un număr de 2.875 persoane au fost vaccinate, dozele repartizate sebeşenilor fiind gestionate cu atenţie şi cu maximă responsabilitate” se arată în comunicat.
 
”Având în vedere toate măsurile de precauţie pe care Municipiul Sebeş şi le-a asumat şi le aplică cu rigurozitate, având în vedere sprijinul consecvent al populaţiei şi al agenţilor economici, considerăm nedrept prejudiciul care se aduce activităţilor economice, agenţilor economici, precum şi bugetului local al Municipiului Sebeş.
 
De asemenea, măsurile impuse care nu sunt reevaluate săptămânal se vor dovedi a fi în defavoarea elevilor (mai ales din clasele terminale), care au dreptul la educaţie. Viaţa trebuie să meargă mai departe în beneficiul comunităţii locale!” a transmis primarul Dorin Nistor.
 
În răspunsul primit de la DSP Alba, Primăriei Sebeş i s-a comunicat că deşi instituţia nu are atribuţia de a reevalua scenariul, cunoscând incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov-2, va oferi sprijin Municipiului Sebeş în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările