Idei pentru afaceri de nişă în Alba Iulia: biciclete cargo pentru livrări şi transport de bunuri

Idei pentru afaceri de nişă în Alba Iulia: biciclete cargo pentru livrări şi transport de bunuri

Bicicletele pot fi utilizate în diverse scopuri comerciale. Foto: www.cyclelogistics.eu

Proiectul european CycleLogistics, în care Primăria Municipiului Alba Iulia este partener, având ca scop reducerea cantităţii de energie folosite în transportul urban de mărfuri prin înlocuirea vehiculelor motorizate, cu biciclete cargo pentru livrări şi transporturi de bunuri, oferă întreprinzătorilor locali ocazia de a se informa cu privire la cele mai noi şi inedite mijloace de transport intra-urban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe siteul proiectului, http://www.cyclelogistics.eu, sunt prezentate diverse variante de cargo-biciclete, triciclete, trailere (inclusiv accesorii pentru întrebuinţări personale sau de afaceri) precum şi cei mai importanţi producători din Europa. La secţiunea ”product database” a siteului sunt prezentate peste 150 de produse, caracteristicile tehnice ale acestora, datele de contact ale furnizorilor şi producătorilor şi, de asemenea, preţurile. 
 
”Acest model de transport se potriveşte perfect cu ceea ce înseamnă acum Alba Iulia. Avem o cetate de dimensiuni impresionante, în care bicicleta, nu maşina, reprezintă viitorul. Fie că vorbim de transportul mărfurilor, fie că vorbim despre turism, de agrement, mobilitatea în cetate trebuie să fie una durabilă, adică ecologică şi economică. Acest proiect, axat pe conştientizare, este un prim pas spre ceea ce ne dorim în tot oraşul, nu doar în cetate” a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.  
 
De altfel, pe siteul http://www.cyclelogistics.eu, există o gamă variată de produse care ar putea fi utilizate cu succes în interiorul cetăţii Alba Carolina: puncte mobile de vânzare a suvenirurilor, tonete mobile pentru vânzarea de băuturi sau îngheţată, diverse prestări de servicii şi biciclete pentru transportul mărfurilor uşoare. 
 
“Proiectul, desfăşurat în mai multe oraşe importante din Europa, îşi propune motivarea municipalităţilor pentru crearea cadrului legislativ şi a politicilor favorabile logisticii pe două roţi, şi încurajarea companiilor şi magazinelor să utilizeze acest gen de transport. Cetăţenii acestor oraşe sunt, de asemenea, încurajaţi să utilizeze biciclete de mărfuri, cu remorcă şi coş, pentru a-şi transporta cumpărăturile şi echipamentul de agrement. Cea de-a treia categorie importantă în acest context, este aceea a distribuitorilor care trebuie să pună la dispoziţia clienţilor stimulentele şi infrastructura necesară achiziţionării acestora”, a declarat Nicolaie Moldovan, Administratorul Public al Municipiului Alba Iulia.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările