Două brăţări dacice şi peste 300 de monede din aur şi argint, expuse la Sala Unirii din Alba Iulia

Două brăţări dacice şi peste 300 de monede din aur şi argint, expuse la Sala Unirii din Alba Iulia

Brăţări dacice şi monede din aur sunt expuse la Sala Unirii

În perioada 21-28 iunie, Sala Unirii din Alba Iulia va găzdui o expoziţie cu obiecte valoroase de tezaur antic dacic, recuperate de anchetatori după ce au fost sustrase din situri arheologice. De data aceasta, publicul va avea acces gratuit pentru a vedea două brăţări dacice din aur, dar şi peste 300 de monede de aur şi de argint de tip Koson şi Lysimachos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reamintim că în vara anului trecut, la Sala Unirii din Alba Iulia, peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul unei expoziţii similare, în care au fost prezentate tezaure de aur şi argint din 32 de muzee din ţară, artefacte cu o valoare de 70 de milioane de euro.
   
De data aceasta, valoarea tezaurului expus este mai mică, însă şi aceasta trece de sute de mii de euro. Piesele din Sala Unirii sunt expuse în vitrine luminate şi securizate, care beneficiază de sisteme de alarmă şi pază cu personal specializat. Accesul vizitatorilor, în această perioadă, este între orele 10.00-17.00. 
 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia continuă acţiunile de recuperare a mai multor tezaure antice dacice, după ce o parte dintre acestea au ajuns ilegal peste hotare, sustrase din situri arheologice, majoritatea de la Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO. Cel mai recent, autorităţile au reuşit să readucă în ţară monede antice şi alte obiecte de tezaur, recuperate din Irlanda, Germania, România, dar şi din alte ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: