Bărbat în vârstă de 48 de ani, sănătos şi nevaccinat, decedat în urma infecţiei cu COVID-19

Bărbat în vârstă de 48 de ani, sănătos şi nevaccinat, decedat în urma infecţiei cu COVID-19

FOTO Shutterstock

Alte şapte decese ale unor pacienţi confirmaţi COVID-19 s-au înregistrat în Alba, potrivit datelor raportate miercuri de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre acestea este şi un bărbat de 48 de ani din comuna Horea care nu avea nicio altă boală asociată şi nici nu era vaccinat. Numărul total al victimelor pandemiei în judeţ a ajuns la 859. 
 
Decesele raportate miercuri, 27 octombrie:  Femeie, 59 de ani, din Alba Iulia;  Femeie, 71 de ani, din Unirea; Bărbat, 46 de ani, din Lunca Mureşului; Femeie, 71 de ani, din Oarda de Jos; Bărbat, 85 de ani, din Oarda; Femeie, 85 de ani, din Blaj; Bărbat, 48 de ani, din Horea. Toţi erau nevaccinaţi şi, cu excepţia bărbatului din Horea, aveau comorbidităţi.
 
Numărul infectărilor COVID-19 noi în Alba a fost de 323 de cazuri, la data de 27 octombrie. Ieri erau 3.978 de cazuri active (rezultând o incidenţă de 10,62 la mie), un număr fără precedent de la începutul pandemiei. Doar comunele Cenade şi Întregalde nu au aczuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Miercuri, 27 octombrie, la nivel naţional au fost raportate 14.950 de cazuri noi şi 512 decese. 
 

Maraton de vaccinare pe ritmuri muzicale 

 
Un maraton de vaccinare împotriva infecţiei cu COVID-19, denumit ”Clubul vaccinaţilor”, va fi organizat la acest sfârşit de săptămână în Alba Iulia la Sala de Sport a Liceului Alexandru Domşa.
 
”Credem că a venit momentul să organizăm un nou eveniment, un maraton inedit care se adresează în primul rând tinerilor, dar nu numai. Vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 20.00 - 03.00, la Sala de Sport a Liceului Alexandru Domşa, ne propunem să alungăm monotonia timpului de aşteptare de după vaccinare prin crearea unei atmosfere de distracţie. Astfel, MC Kotto va întreţine atmosfera cu muzică de club şi jocuri de lumini”, se menţionează într-un comunicat transmis miercuri de către DSP Alba.
 
Vaccinurile folosite vor fi Pfizer şi Johnson. Partener al evenimentului este Crucea Roşie - filiala Alba. ”Facem precizarea că orice cetăţean poate să se deplaseze la centrul de vaccinare întrucât legislaţia în vigoare permite deplasarea în scopul vaccinării”, precizează sursa citată. Potrivit DSP, judeţul Alba se află pe locul 7 în ţară din punct de vedere al vaccinării anti-COVID.
 
Ritmul vaccinării s-a intensificat substanţial în ultima săptămână. Marţi s-au vaccinat în Alba 3.417 persoane, din care 1.837 cu doza I, iar 866 cu serul de la Johnson&Johnson. Cu doza II s-au vaccinat 159 de persoane, iar cu doza III - 555 de persoane.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările