Antrenor de tenis, judecat pentru că a violat cu degetul o minoră de 11 ani. Decizia dură pronunţată de prima instanţă

Antrenor de tenis, judecat pentru că a violat cu degetul o minoră de 11 ani. Decizia dură pronunţată de prima instanţă

Foto: Adevărul

Şase ani de închisoare cu executare a primit un antrenor de tenis din Cugir trimis în judecată pentru viol. Decizia nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

P. Ioan, angajat al clubului CSO Cugir, este acuzat că ar fi agresat sexual pe una dintre elevele sale. Fapta a avut loc în 2017, iar prima decizie în justiţie a fost pronunţată la Judecătoria Alba Iulia.
 
Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune în valoare de 15.000 de euro către minora care acum are 14 ani,
 
”La data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 15:45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din oraşul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se aşeze în braţele sale – inculaptul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”, se susţine într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, de la momentul trimiterii dosarului în judecată. Ulterior acestui moment, deşi minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriaţie ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.
 
Tatăl fetei a fost cel care a sesizat poliţia cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din oraşul Cugir. Iniţial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupţie sexuală, dar, ulterior, au schimbat încadrarea juridică a faptei în viol. În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reţinut şi arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia, fiind eliberat după câteva zile, instanţa superioară admiţând contestaţia acestuia.
 
Inculpatul este considerat unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis din judeţul Alba, iar fapta de care este acuzat este cu atât mai şocantă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 16 ianuarie 2018. Antrenorul a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia unde se va pronunţa sentinţa definitivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: