Zeci de angajaţi din energie, trimişi în judecată pentru că au înşelat firmele cu bani pentru concedii fictive

Zeci de angajaţi din energie, trimişi în judecată pentru că au înşelat firmele cu bani pentru concedii fictive

Peste 20 de angajaţi ai unor societăţi private au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în perioada 23-27.11.2020, s-a dispus trimiterea în judecată a 25 de inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Părţi civile în aceste dosare sunt Delgaz Grid sau E.ON Asist Complet, E.ON Servicii Tehnice SRL
 
”În perioada 2013-2018, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv prin cereri la care au ataşat facturi fictive emise de o agenţie de turism din mun. Alba Iulia şi semnate de inculpaţi, aceştia din urmă au indus în eroare societăţile la care erau angajaţi şi care le-au decontat parţial serviciile turistice fictive menţionate în facturi, cauzând persoanelor vătămate prejudicii, iar ulterior, deşi nu au achitat contravaloarea facturilor, au întocmit în fals cereri de restituire adresate agenţiei de turism prin care au solicitat restituirea sumelor menţionate în cuprinsul facturilor fictive”, a transmis Parchetul.

Dosarele sunt disjunse dintr-o altă cauză penală trimisă recent în judecată, în care au fost inculpaţi o firmă privată (agenţia de turism), administratorul acesteia şi o angajată. Dorina Z., Laura G., precum şi persoana juridică Alba Travel & Events SRL sunt acuzate de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2013-2018, în realizarea obiectului de activitate la punctul de lucru din Alba Iulia prin intermediul celor două inculpate persoane fizice, au fost emise în fals 632 de facturi privind vânzarea unor pachete turistice şi 634 de chitanţe aferente acestora, cunoscând că înscrisurile nu sunt conforme cu realitatea, pentru ca angajaţi ai mai multor societăţi să beneficieze din partea societăţilor angajatoare de decontarea presupuselor cheltuieli ocazionate de aceste concedii de odihnă. 
 
”Ulterior, inculpatele au stornat aceste facturi sau a emis alte facturi cu valori negative, prin 643 defacturi şi 670 de dispoziţii de plată către casierie care atestă în mod neadevărat faptul că sau restituit clienţilor încasările pentru servicii neprestate. Prejudiciul total cauzat de angajaţi cu ajutorul celor trei inculpate este în cuantum total de 1.891.553,28 lei, din care în faza de urmărire penală s-a recuperat suma de 1.625.850,78 lei, iar restul prejudiciului este acoperită aproape integral de măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Părţi civile în cauză sunt câteva dintre cele mai mari companii private din domeniul distribuţiei de gaze şi energie electrică: E-ON Energie, E-ON Servicii, E-ON Asist Complet, Electrica Transilvania Sud, Electrica Serv, Romgaz, Transgaz, Direcţia Silvică Alba. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările