Alba Iulia: Drum asfaltat şi servicii sociale pentru romii din Uioara de Sus

Comuntatea de romi din localitatea Uioara de Sus, oraşul Ocna Mureş, beneficiază de un proiect în valoare de 126.904 euro cu care se finanţează modernizarea unei străzi şi dezvoltarea de servicii sociale pentru populaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, cu banii obţinuţi prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) este reabilitată strada Izlazului, pe care locuieşte majoritatea populaţiei de etnie romă, şi sunt organizate diferite activităţi privind integrarea romilor în societate. Printre acestea din urmă cele mai interesante ar fi constituirea unei formaţii muzicale, a unei echipe de dansuri tradiţionale şi a unei expoziţii care să pună în valoare tradiţia romă.

Lucrările de modernizare a străzii sunt realizate cu ajutorul populaţiei care lucrează un număr de 306 de zile de muncă voluntară. „Pană în acest moment s-au derulat aproape toate procedurile de achiziţii publice planificate, a început lucrarea de reabilitare a străzii Izlazului şi sunt în desfăşurare activităţile educative şi de informare pentru comunitatea de romi de pe această stradă“, a spus primarul oraşului, Augustin Drăguţ. Proiectul are ca termen de finalizare o perioadă de 20 de luni.„Ideea proiectului a fost selectată în urma discuţiilor purtate în cadrul întâlnirilor desfăşurate la nivelul comunităţii. În urma alegerii reprezentanţilor din grupul de iniţiativă, ideile din comunitate au fost preluate, analizate şi adaptate în cadrul grupului de coordonare a proiectului, în vederea elaborării documentaţiei necesare pentru depunerea unui proiect la FRDS“, a spus Marinela Verdeş, reprezentat al asociaţiei ASMEA implicată în derularea proiectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: