Românii pot beneficia de reduceri de 30-40% la vacanţe

Românii pot beneficia de reduceri de 30-40% la vacanţe

Prima platformă românească de sejururi şi vacanţe la tarife considerabil reduse, chiar şi cu 30-40% mai mici decât în sistemele de rezervări ale hotelierilor şi agenţiilor de turism, abia a fost lansată de antreprenorul Alex Filip, Pickatrip.ro oferind şi o serie de extra beneficii.

Platforma oferă servicii şi produse incluse pe lângă cazare, reduceri suplimentare în locaţii, activităţi gratuite oferite de gazde şi multe altele. Rezervarea se face exclusiv online, prin câteva click-uri, direct pe platformă, iar abonaţii au la dispoziţie 7 zile pentru o rambursare completă dacă vor să anuleze sejurul.
 
Partenerii platformei sunt locaţii apreciate şi atent selectate; pentru început doar din România, iar în viitor şi din străinătate. Vorbim atât de locaţii de nişă, precum case tradiţionale şi conace istorice, cât şi de pensiuni moderne şi hoteluri de top. Iar ofertele sunt pentru toate gusturile şi buzunarele.
 
De exemplu, săptămâna aceasta este promovată următoarea ofertă la o pensiune de 4* din judeţul Neamţ: 450 lei (în loc de 720 lei) pentru un pachet de trei nopţi de cazare în iunie, în cameră dublă superioară, acces gratuit la diverse facilităţi, 20% reducere suplimentară la restaurant şi o demonstraţie de modelaj în lut oferită de un meşter local. 
 
Pickatrip.ro poate fi testat gratuit, timp de 30 de zile, prin simpla creare a unui cont care oferă acces la toate beneficiile şi vacanţele platformei.
 
După această perioadă, costul va fi de 19 lei/lună pentru cei interesaţi să rămână abonaţi şi să profite în continuare de ofertele săptămânale. Abonamentul poate fi anulat în orice moment, neexistând o perioadă contractuală. 
 
 „Beculeţul cu ideea Pickatrip.ro s-a aprins chiar în plin lockdown, când pandemia a dat de pământ cu turismul. M-am gândit atunci că industriei HoReCa, mai ales hotelurilor, îi va fi extrem de greu să revină la parametrii de dinainte. În plus, ştiam că turismul românesc se confrunta cu o problemă mai veche, încă dinaintea crizei generate de noul coronavirus. Şi anume, gradul mediu de ocupare din structurile de cazare, de doar 35%, şi media mică de înnoptare, de 2,3 nopţi per turist român.”, declară Alexandru Filip, fondatorul platformei Pickatrip.ro. 
 
„Analizând contextul şi studiind piaţa, mi-a venit ideea să creez o platformă pe care să vindem online sejururi de cel puţin trei nopţi, şi nu doar în locaţii concept mult râvnite, ci şi în hoteluri cu servicii de calitate. Mai mult decât atât, ne propunem să-i încurajăm pe turiştii români să călătorească şi-n cursul săptămânii, la tarife extrem de atractive, evitând astfel aglomeraţia de la sfârşit de săptămână.”, completează antreprenorul. 
 
Platforma s-a lansat în versiunea beta, în urma unei investiţii iniţiale minimale. Alexandru Filip şi echipa sa au ca obiectiv crearea a 1.000 de conturi gratuite până la finalul lui iunie şi atingerea a 2.500 de abonaţi loiali până la finalul anului.
 
De asemenea, se doreşte vânzarea a 20 de vacanţe pe lună, la un tarif mediu de 1000 lei/sejur. Printre obiectivele de anul viitor, când piaţa de turism se va apropia mai mult de normalul din 2019, se numără dublarea numărului de abonaţi şi de vacanţe vândute, în paralel cu atragerea unei investiţii private pentru dezvoltarea versiunii finale a platformei şi pentru realizarea unei aplicaţii de smartphone.
 
Alexandru Filip are o experienţă de 10 ani în antreprenoriat, turism şi digital. Este proprietarul Casei Filip din Sarichioi, o casă tradiţională de oaspeţi din Delta Dunării, ridicată în urma unei investiţii de 250.000 euro. Deţine şi conduce Eventur, o agenţie de marketing full-service specializată în turism. În 2016 a fost cofondator Bucharest City App, o aplicaţie de timp liber cu 100.000 de utilizatori care a fost vândută în ianuarie 2020 unui operator de telefonie mobilă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările