Plajele de pe litoralul românesc unde poţi să-ţi laşi copiii să se joace în siguranţă: apă de mică adâncime, locuri de joacă şi activităţi tentante

Plajele
de pe litoralul românesc unde poţi să-ţi laşi copiii să se joace în siguranţă:
apă de mică adâncime, locuri de joacă şi activităţi tentante

Cap Aurora beneficiază de locuri special amenajate pentru copii, „Baby Land Delta” punând la dispoziţa celor mici tobogane, diverse jucării, programe şi cursuri pentru copii. FOTO amfostacolo.ro

Copiii au intrat în vacanţă iar majoritatea familiilor se pregătesc să plece în concediu. Dacă vreţi să alegeţi marea, plajele româneşti vă pot oferi siguranţă, locuri de joacă, spectacole sau cursuri pentru copii, părinţii putându-se relaxa la tenis, echitaţie sau cu zboruri deasupra litoralului

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu este uşor să descoperi locul perfect dacă mergi în concediu cu copiii, dar există variante pentru familiile care vor să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc alături de copiii lor, fără să îşi facă griji cu privire la siguranţa şi modul în care îşi vor petrece timpul cei mici.

Părerile părinţilor care au experimentat vacanţa pe litoralul autohton, exprimate pe forumurile de profil, situează staţiunea „Cap Aurora” printre locurile ca destinaţie pentru familiile cu copii. Situată între Jupiter şi Venus, plaja Cap Aurora este aşezată pe un promotoriu stâncos între padurea Comorova şi mare, pe o întindere netedă. Caracterizată ca fiind cea mai liniştită plajă de pe litoralul românesc, staţiunea are o capacitate de 2.506 de locuri de cazare, locul păstrându-şi farmecul oferit de natură.

Cap Aurora beneficiază de locuri special amenajate pentru copii, „Baby Land Delta” punând la dispoziţa celor mici tobogane, diverse jucării, programe şi cursuri pentru copii. De asemenea, pe plajă puteţi găsi două piscine pentru cei mici. Nici plaja nu reprezintă un pericol pentru aceştia, apa având un nivel scăzut pe o distanţă destul de mare în larg.

„Chiar dacă staţiunea nu s-a schimbat prea mult de pe vremea comunismului, este  liniştită şi plaja din partea de nord a staţiunii, de lângă hotel Opal, este perfectă pentru copii. Apa este foarte mică pe o distanţă destul de mare în larg, valurile în golf nu ridică probleme, iar în apropiere se află şi un loc de joacă unde sunt casuţe, leagane, tobogane şi piscină pentru copii. Am observat că ocazional sunt organizate şi jocuri şi concursuri pentru copii de angajajaţii responsabili cu animaţia de la „Baby Land”, din cadrul hotelului Delta”, este de părere bucureşteanca Maria S.

Pentru părinţii care vor să se relaxeze în mod activ, există mai multe terenuri de tenis, atât în Cap Aurora cât şi în Jupiter, după cum se precizează şi pe site-ul capaurora.ro. Tot pe plajă, chiar între Cap Aurora şi Jupiter, veţi găsi Centrul de Scufundări şi Sporturi Acvatice. Chiar înainte de intrarea pe plaja din Jupiter veţi găsi un tobogan de apă, mese de biliard, jocuri mecanice şi jucării gonflabile imense, foarte apreciate de copii.

La doar doi kilometri sud de Cap Aurora se află Herghelia Mangalia. Aici puteţi călări sau puteţi lua lecţii de călărie. Herghelia este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din sudul litoralului.

Aerodromul din Tuzla, care se află la doar 15 kilometri de staţiune, oferă zboruri de agrement deasupra litoralului şi nu numai. De aici se pot survola Litoralul Mării Negre, Delta Dunării, precum şi obiectivele turistice din apropiere: Cetatea Histria, Monumentul Tropheum Traiana de la Adamclisi sau mănăstirile din sudul Dobrogei. Aerodromul oferă şi sărituri cu paraşuta pentru orice turist. Săriturile se fac de la 1000-4000 de metri, altitudine de la care se poate admira întregul litoral românesc.

„Până la urmă de ce merg românii în Bulgaria? Este tot o destinaţie sigură şi apropiată şi sunt multe hoteluri all-inclusive cu multe facilităţi pentru copii. All –inclusive nu înseamnă doar mâncare şi băutură la discreţie, înseamnă şi animaţie şi facilităţi pentru copii,” explică Traian Bădulesc, specialist şi consultant în turism, motivele pentru care turistul român preferă adesea alte plaje decât cele de acasă.

Topul specialistului în turism

Dacă ne referim la calitatea plajelor şi a hotelurilor de pe litoralul românesc, Traian Bădulescu trece în revistă trei dintre destinaţiile pe care le consideră cele mai potrivite pentru familiile cu copii:

  1. Mamaia

”Este o staţiune atât pentru familişti, cât şi pentru tinerii dornici de distracţie. Aici sunt şi cele mai multe hoteluri cu oferte all-inclusive. Plajele sunt foarte bune în mod natural, intrarea în apă este foartă lină, aceasta adâncindu-se la o distanţă mare de mal, adică este foarte sigură pentru copii”, punctează acesta.  

  1. Eforie Nord

„Este a doua staţiune care a evoluat foarte mult. Plaja a beneficiat de lărgire la începutul acestui an, în urma proiectului europen, plajele fiind mai late cu 100 de metri. Şi aici sunt hoteluri ce oferă all-inclusive, foarte bune pentru familii”, precizează Bădulescu.

  1. Venus

„Este o staţiune aprope total modernizată. Cred că este a doua după Mamaia, in ceea ce priveşte investiţiile. Are hiteluri noi, multe dintre cele vechi au fost modernizate. Cea mai bună plaşă  este cea dintre Venus şi Saturn”, conchide specialistul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: