5 locuri din România pe care trebuie să le vizitezi toamna asta

5 locuri din România pe care trebuie să le vizitezi toamna asta

5 locuri din România pe care trebuie să le vizitezi toamna asta

Ţara noastră oferă o multitudine de variante pentru petrecerea timpului liber, fie că eşti în concediu, fie că doreşti o simplă evadare de weekend. Unele zone sunt superbe, indiferent de anotimp, însă altele, toamna, îţi vor tăia răsuflarea.

Holbav

Transilvania este regiunea perfectă pentru o vacanţă de toamnă, mai ales în zone rurale, unde ai ocazia să descoperi o parte dintre tradiţiile noastre străvechi. Unul dintre cele mai pitoreşti astfel de locuri este satul Holbav, din judeţul Braşov. Aflat la poalele masivului Piatra Craiului, Holbav devine un adevărat paradis în fiecare toamnă, cu dealuri line multicolore şi munţii înalţi în fundal.

Cazanele Dunării

Această zonă spectaculoasă este o destinaţie minunată în orice sezon, dar toamna, când natura îmbracă veşminte multicolore, Cazanele Dunării sunt şi mai frumoase. Nu trebuie decât să te plimbi cu barca pentru a admira peisajul multicolor. Dacă ajungi aici, nu uita să admiri chipul lui Decebal şi Mănăstirea Mraconia, dar şi să vizitezi peşterile Veterani şi Ponicova, unde poţi intra doar de pe Dunăre.

Cheile Bicazului

În inima munţilor, câteva stânci masive protejează Lacul Roşu, celebru pentru legenda sa, dar şi pentru trunchiurile de copaci care ies pe alocuri din apă. Pasunile alpine şi cascadele pârâului Bicaz te vor face să te îndrăgostesti de peisaj, mai ales dacă alegi să mergi toamna.

Află continuarea doar aici!

Cea mai izolată localitate din lume găzduieşte 800 de oameni

Staţiunea Colibiţa este "Marea de la munte". E un loc desprins din basme

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările