Tutun de lux: cele mai scumpe ţigări din lume

Tutun de lux: cele mai scumpe ţigări
din lume

Cele mai scumpe ţigări din lume. FOTO Getty

Fumatul este considerat de mulţi drept un viciu scump, care sapă adânc în buzunarele multor persoane cu venituri şi-aşa scăzute. Dar pentru pasionaţii de „lulea”, există şi anumite branduri rare, de o calitate aparte – care, deloc surprinzător, sunt şi cele mai scumpe ţigări din lume.

Cele mai scumpe ţigări din lume: Shepheard's Hotel

 
Shepheard's Hotel se numără printre cele mai rare ţigări din lume: sunt produse într-un număr destul de redus în Germania, de unde sunt distribuite în general doar anumitor magazine specializate. Numite după un celebru hotel din Cairoul interbelic, un pachet costă, în general, 15 dolari (aprox. 59 de lei), 
 

Cele mai scumpe ţigări din lume: Fantasia Cigarettes

 
Ţigaretele Fantasia sunt întruchiparea elementelor considerate odinioară „boeme” ale fumatului: pe lângă folosirea exclusivă a tutunului natural, ele vin şi cu un filtru special împotriva resturilor de cărbuni cu vârf din aur, iar foiţele sunt colorate în cinci culori. Un pachet poate fi obţinut de la magazinele de specialitate cu 14 dolari (aprox. 55 de lei).
 

Cele mai scumpe ţigări din lume: Davidoff Classic

 
Davidoff este unul dintre cele mai cunoscute branduri de ţigări din lume, fiind în general asociate cu o anumită nişă a fumătorilor. Dar ediţia limitată Davidoff Classic este produsă, conform companiei, din cele mai bune frunze de tutun, iar foiţele sunt granulate mai fin decât la ţigările normale; în general, un pachet costă 15 dolari (aprox. 59 de lei).
 

Cele mai scumpe ţigări din lume: Treasurer Cigarettes

 
Titlul de cele mai scumpe ţigări din lume îl ia însă produsul The Chancellor Company. Cu un aspect unic datorită filtrelor cu inseraţii la alegere din argint sau aur, Treasurer sunt distribuite în carcase specifice din aluminiu care pot fi folosite ulterior pe post de tabacheră. Combinaţia de ţigări exclusiviste şi pachet reutilizabil explică preţul prohibitiv de 39 de dolari pe pachet (aprox. 153 de lei).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: