Dieta faraonilor

Mâncarea zeilor din Egiptul Antic era mai degrabă o reţetă sigură pentru o moarte rapidă decât una care să asigure nemurirea faraonilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banchetele fastuoase organizate în cinstea zeităţilor egiptene conţineau mâncăruri cu grăsimi saturate, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, publicat în revista „The Lancet".

Aceştia au descifrat inscripţiile de pe zidurile templelor antice şi au analizat pe computer mumiile preoţilor care păstrau încă dovezile arterelor căptuşite cu grăsime şi ale bolilor de inimă de care au suferit.

Noi traduceri ale hieroglifelor, limbajul vechilor egipteni, dezvăluie conţinutul meselor festive - carne de vită, găină sălbatică, gâscă, pâine, fructe, legume, prăjituri, vin şi bere, oferite zeităţilor de trei ori pe zi, înainte de a fi duse acasă şi mâncate de preoţi şi familiile lor. Majoritatea preparatelor ar fi clasificate, după standardele curente, ca „junk food" - mâncare fără valoare nutriţională, dar bogată în grăsimi „rele".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările