Cum ne pun sănătatea în pericol fructele sau cafeaua consumate după masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de ceai şi cafea după masă poate împiedica organismul să absoarbă fierul din alimente cu până la 87%, spun nutriţioniştii. Tot ei atenţionează cu privire la consumul fructelor pe post de desert.

Alegerea corectă a alimentelor este esenţială atunci când vorbim despre sănătate, dar trebuie avut în vedere că nu este singurul lucru de care trebuie să ţinem cont. Pentru a ajuta digestia şi a susţine absorbţia substanţelor nutritive, nutriţioniştii recomandă evitarea câtorva obiceiuri după masă:

Fumatul

Deşi majoritatea fumătorilor simt să-şi aprindă o ţigară imediat după masă, ănsă studiile au arătat că acest lucru poate creşte creşte nocivitatea viciului lor de câteva zeci de ori. Ţigările conţin zeci de substanţe cancerigene (substanţele care pot provoca cancer), după masă fiind facilitată pătrunderea lor în intestine.

Fructe după masă

După o masă copioasă care a conţinut şi carne, cea mai proastă idee este consumul de fructe. Pe lângă îngreunarea digestiei, acestea pot provoca balonare şi arsuri la stomac. Pentru a preveni problemele digestive, planificaţi-vă consumul de fructe înainte sau după 1-2 ore de masă.

Consumul de ceai sau cafea

Consumul de ceai şi cafea după masă poate împiedica organismul să absoarbă fierul din alimente cu până la 87%. Majoritatea nutriţioniştilor sugerează ca ceaiul să fie consumat la cel puţin o oră după orice masă.

Periajul dinţilor imediat după masă

Pentru a proteja smalţul dinţilor, aşteptaţi cel puţin 30 de minute şi permiteţi gurii să producă suficientă salivă pentru a neutraliza aciditatea alimentelor care înmoaie smalţul dinţilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite