Cele mai murdare suprafeţe din lume: le atingi zilnic acasă

Cele mai murdare suprafeţe
din lume: le atingi zilnic acasă

Dezinfectantul trebuie folosit în mod constant, nu doar în condiţii de criză  FOTO Shutterstock

Teama de infectare cu noul coronavirus i-a făcut pe mulţi să devină  mai precauţi, mai atenţi la igienă. Dezinfectantul, fie că e pentru mâini, fie că e pentru suprafeţe nu trebuie să lipsească nimănui şi nu numai în condiţii speciale. Iar asta pentru că lucruri pe care le atingem zilnic, acasă, la birou, la cumpărături sunt considerate cele mai murdare suprafeţe din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spălatul pe mâini nu trebuie să fie o regulă conjuncturală, ci un gest reflex pentru fiecare dintre noi. Cu mâinile atingem cele mai contaminate suprafeţe, pe are se adună colonii urişe de bacterii şi virusuri. Nu este vorba doar despre Covid-19, ci de multe altele care pot cauza probleme serioase de sănătate.

Atingem zilnic aceste lucruri: acasă, la serviciu, în maşină, în aeroport, în concediu, la cabinetul medical etc. Despre unele nici nu ţi-ai imagina că pot fi atît de contaminate. De aceea igiena este vitală.


Mulţi se gândesc, probabil, la o toaletă sau la coşul de gunoi. Însă chiar în propria ta casă cel mai contaminat obiect este buretele pentru vase.

Nu-ţi va veni să crezi care e cel mai murdar lucru din aeroport, pe care absolut toţi călătorii îl ating. Află aici care este acesta, dar şi care sunt cele mai murdare suprafeţe din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările