Cât de mult ajută masca

Cât de mult ajută masca

Purtarea măştii pe bărbie este eronată

Este oficial: din această săptămână, purtarea măştii este obligatorie. În magazine, la metrou, în tramvaie, la poştă, în orice spaţiu închis nu se mai poate intra dacă nu ai gura şi nasul acoperite. Desigur, sunt voci care se opun acestei măsuri, susţinând că masca aduce beneficii doar celor care o vând.

Nimic mai fals! Primul studiu făcut pe această temă, publicat zilele acestea, arată cât de eficientă este, de fapt, masca în protecţia împotriva noului coronavirus. Conform unei echipei de cercetători din Hong Kong, rata la care virusul a fost transmis prin particule aeriene sau picături respiratorii a scăzut cu până la 75% atunci când au fost utilizate măşti.

"Constatările noastre arată oamenilor din întreaga lume că purtarea măştii are efecte enorme în combaterea răspândirii Covid-19," a declarat Dr. Yuen Kwok-yung, microbiolog la Universitatea din Hong Kong pentru Sky News.

Dr. Yuen, care a fost printre cei care au descoperit virusul SARS în 2003, a spus că studiul eficacităţii purtării măştii este primul de acest fel şi a fost făcut tocmai pentru că existau păreri contradictorii pe acest subiect, chiar şi printre experţi medicali.

Citeşte mai multe aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: